Jump to content

Питане за Комфорт модула


Ermak

Recommended Posts

Здравейте, наскоро си купих и аз а4-ка б6 но от самото начало багажника не се отключва с централното, фабричната аларма свири постоянно, общо взето това са и проблемите. Проверихме всички кабели ключалки всичко е наред и извода беше че комфорт модула прави номера. Намерих един със същия сериен номер но от англия от кола с десен волан дали са еднакви какво ви е мнението? 

Първата снимка е на моят модул.

Искам да попитам дали подлежи ли на ремонт?

Има ли хора които да го прегледат дали не е прекъсната някоя писта може би или нещо дребно?

В ауди ми обясниха, че сигнал до модула отива но не се връща импулс до ключалката за да отключи.

post-92432-0-14588900-1416294558_thumb.j

post-92432-0-16791400-1416294574_thumb.p

Редактирано от Ermak
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Щом номерата съвпадат би трябвало да работи. Няма значение, че е от кола с десен волан. Така или иначе повечето функции се програмират в модула. Ако го сменяш обаче си запиши всичките настройки от твоя модул за да можеш да ги прехвърлиш на новия. Така всичко ще е настроено както е било преди.

Самия модул се разглобява и може би подлежи на ремонт. Но според мен резултата ще е доста съмнителен и не се знае колко ще струва. Най-добрия вариант е отиваш с колата до някоя автоморга, взимаш модул втора ръка и направо го пробваш на място. Ако всичко работи сглобяваш колата и си готов. Ако ли не, може да се окаже че проблема е на друго място.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не мога да намеря същия по нашите морги разпитвал съм. А това за настройките не го разбрах как да ги запиша и после да ги прехвърля на новия ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

http://www.a4mods.com/index.php?page=webcontent/pages/remotewindows.html - Тук е описано как става. Общо взето трябва като влезеш в комфорт модула (46) на адаптация на 62ри канал трябва да си запомниш твоята стойност и да я прехвърлиш на новия и после на Recode да прехвърлиш твоя номер от Software Coding. В сайта има и калкулатор за тези стойности и може да си добавиш някоя функция ако нямаш.

 

http://wiki.ross-tech.com/wiki/index.php/Audi_A4_(8E)_Comfort_System#Remote_Control_Synchronization - Също така трябва да си регистрираш ключовете в новия модул. Във видеото е обяснено доста добре.

 

А модула иначе не е задължително да е със същите номера. Някои от тях за заменяеми. Има доста различни варианти. Някои са просто по-нови версии на твоя. Някои поддържат повече функции от твоя, така че всички твои ще работят и ще имаш възможност евентуално да добавиш някоя друга екстра.

 

http://www.partscats.info/audi/en/?i=cat_vag_models&brand=au&number=1247&set=1257&ein=2002&f=249&hauptgr=1234567890&hg=9&grf=095910221&bf=95910&hgug=959&ug=59&parent_id=1034464 - Тук номер 6 е модула. Може да се ориентираш кой ще ти свърши работа.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А видяхте ли бравата на задната врата .В нея има микроключе и често се предава .Микроключето не отчита че багажника е заключен и алармата свири.Това е само предположение разбира се

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Моторчето или брата пробвахте с ток,Ако микроключето в бравата е сдало багажа незнам как с подаване на ток ще разберете :lupe: .Най лесно да провериш е като вдидиш дали ти свети че е отворена или затворена на борда

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вързахме го с някъква жица (не разбирам много и не мога да обясня точно) но след като му пусна ток или там му даде някъкъв импулс микроключето работише. Затваряхме багажника и го отваряхме от там няколко пъти. А за борда немога да кажа утре ще проверя дали свети

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...