Jump to content

A3 1.9TDI 105kc пали трудно при първо студен старт

glavniq_

Recommended Posts

Когато е паля сутринта върти нормално,но при самото палене като дам на контакт и завъртя ключа за възпламеняване все едно  спира да върти и няма да запали и бам ПАЛИ  , а след това няма никакви проблеми до другата сутрин

Edited by glavniq_

Ами не съм го гледал колко Аh e ......Не казах ,че колата работи перфектно, без странни шумове, без висок разход на гориво, тресене, горене на масло и т.н, слагаш си ръката на двигателя и не мърда..... Върти силно бих казал ,просто завърта да пали и когато трябва да запали все едно нещо е спира и бум възпламенява..... 

Edited by glavniq_

И предполагам това се случва когато вече е по студено навън. При по топло време и първи старт за деня нямаш проблеми, нали :) Ако е така ти препоръчвам да си свалиш стартера и да си смениш четките и втулки... Продават се ремонтни комплекти за стартер

Какво ще рече по-топло време,май не съм пробвал  1-ви старт при топло време? Пробвал съм след като запали да е изгася и да е запаля пак-няма ядове......

При по топло време, тоест от 8 9 градуса и нагоре. Винаги когато е по студено първия старт е по труден и след като веднъж си я запалил, втория път няма да има проблем. С моята кола е същата ситуация като при теб, смених си всичко по стартера и след няколко дни ще имам наблюдение дали този проблем се е оправил или пак е така и съм дал пари на вятъра :)

М да същия проблем :) Ами онзи ден беше 8-9 градуса същата работа...  Пиши....Аз проба грешка не обичам да правя..

Edited by glavniq_

Да.... Днес ходих при майстор и ми каза ,че колата е добре ...закачва е на комп  и никакви грешки няма колата.....  ама ме дразни тоя старт :) имал съм друга PD 131кс  на 350хил.км  като завъртя ключа няма и до половината пали без да е спира нещо..... не че тая не пали ....ама тегъво такова и то само първо палене за деня паля е връщам ключа веднага още не е развъртяла мотора и пали така както на мен ми харесва :D....

Edited by glavniq_

Ами смени ревизирай си стартера, виж като завъртиш до каква стойност пада напражението на акумулатора след като оправиш стартера и ако е под 10.8V сменяй и акумулатора!

И аз не мога да схвана, как се проверява стартер на компютър, без да се демонтира от колата. Би ли споделил още информация.

Йеа, това имам предвид! Алтернатор ( генератор) по- може да се провери на комп, но не и стартер. Замерете натоварването при завъртане на стартера!

Прави ми впечатление, че между 5 и 10- 12 градуса, стартера при мен може да направи 2- 3 оборота преди да запали. Докато под 5 градуса, пали от 1/4. Явно подгревните влизат в действие под около 5 градуса.

Edited by baha

Колега "генератор" най-вероятно имаш предвид алтернатор, което няма нищо общо със стартер.

Da...... Аз не знам днес беше 0.5 градуса и подгрева само светна и угасна веднага, пак си ми запали така и днес и като  +8-10 градуса пак така, ще отида на майстор да провери стартера както казахте.......може ли да го замери така както е на автомобила?

Edited by glavniq_

Да. Мери се товара. Ако има проблем и затяга (за ремонт) ще мъчи акумулатора и всичко под 10.8V при завъртане говори за тръгнал стартер.

Така колега да ти споделя при мен как е положението. След рециклиране на стартера ( всичко вътре е сменено), продават се такива ремонтни комплекти, колата пали от четвърт оборот все едно я паля топла. Оставих колата 14:30 часа след като беше загряла и я запалих към 18:40 като температурата навън е -1 градус през целия ден. Мисля че си заслужаваше тази процедура. Ако има значение и главата шлаифах и така...

Защо си шлайфал? ..... След шлайфа имаше ли промяна или промяната настъпи след ремонта на стартера ..... Честито, че си е оправил....

Антифриза заминаваше по малко след 3к оборота, както обичайно си я карам и като се отвори се видя, че гарнитурата е издухана. Та като се отвори няма как да минеш без шлайф .. грехота е :hilezh: Стартера по принцип нямах намерение да го пипам ама понеже колата стоя една седмица в сервиза и реших и него да оправя .. Всичко на куп стана - глава , стартер, че и турбо

Днес пак колата запали от четрърт оборот сутринта при -2 градуса като подгрева не го е включвала ( най - много секунда две)

• 4 years later...

Здравейте ....Някой знае ли зашто като е студена пали веднага а като я покарам и загрее пали мн трудно и с газ...а3 1.9 105 коня 2004