Jump to content

за страничните огледала


Neri

Recommended Posts

Здр.колеги интересуваме как мога да разбера дали имам подгрев на огледалата и как функционират или как се пускат те?благодаря ви предварително!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ами освен да кажеш колата каква е коя година и т.н по принцип се пускат сами подгревите когато е студено но от колко градуса не съм сигурен.чувам само релето като цъка иначе с копчето за задното джам трябва да се пускат и страничните ако имаш подгрев.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Извинявам се колата ми е А6 2.5 тди 150 кончета 1999г.

Благодаря ви колеги за бързите отговори,може ли още един въпрос?има едно копче на гредата на вратата от към шофорската страна на копчето има нарисувана кола може ли да ми кажете за как во е ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако оставиш куче или дете в колата като заключиш да не се задейства алармата ( изключва обемните датчици).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Подгрева на а6 с5 няма нищо общо с копчето за задното стъкло,всяко оглеадало има термодатчик ,който сработва при тем по ниска от 5 гр

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

по скоро огледалото е сменено с такова без термо шалтер ,а ток до огледалата има непрекъснато и затова грее нон стоп,при контакт разбира се

Редактирано от buzzi
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А може ли да се направи, този глупаво измислен подгрев с термодатчици, да се пуска от бутона за подгрев на задното стъкло?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Подгрева с датчици не е глупав, много си е готин даже, ако всичко по системата ти е наред :) В някои магазини обаче дори не са чували за това нещо :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хахаха добре вееееееее златен си. 

Мога да ти кажа, че на б4-ката ми подгрева е мно'о по-добър и се пуска с копчето за реотаните на задното стъкло. Не питай защо, директно ти отговарям.

На ц5-цата си работи добре, но кога, когато е студено, а когато вали при над 5 градуса виждаш ли нещо в огледалата? Какво се случва с всичките какпки по тях? Бърша огледала като на лада от 80-та година ;), това става.... :steinigung:

Ето това ми е проблема и затова ми е питането ;)

Редактирано от AsK
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това за златния не разбрах какво е, но ще го отдам на простотия... Ако мислиш, че си по-умен от инженерите на Ауди, можеш да направиш байпас на термостатите от стъклата и да ги свържеш през реле. Другия вариант е да си пуснеш нова инсталация до огледалата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Щот директно тръгваш да ми казваш какво да проверя ;), и вече са ми много любими такива отговори, когатоаз съм питал как да се направи, за да не е така както е фабрично. А това твойто за простотията ще го отдам на бързо изнервяне и изстрелване на думи колкото да не си валат, шот хич не ми се занимава да се заяждам....

 

И не съм казал, че съм по-умен от инженерите на ауди, но предпочитам като вали да са ми чисти огледалата за задно виждане, отколкото да са със стотици капчици и да не виждаш в тях ;). Карал съм 5 години ауди измислено по този начин от инженерите на ауди и бях много доволен.

Редактирано от AsK
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм с Ц5 и подгрева ми се включва при включване на подгрев на задно стъкло.А като не съм го включвал огледалата ми са също сухи.Вариантите са два: Или са направени фабрично да се включва подгрев при под 5 градуса и при включване на подгрев на задно стъкло да се включват и огледалата,или някой си е играл да ги включи и към задното стъкло за да може да са сухи и при температура над 5 градуса на въздуха.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не разполам с ел.схеми (на мен също ми трябват и то доста) иначе веднага ти казвам как да си го направиш да се вкл. със задния реотан. При всички положения ако си с новите огледала с термостат, ще трябва да му направиш байпас (защото то ще си изкл. само, а ти може да искаш да е още включено през това време) или да си пуснеш нови два кабела до огледалата и да си сложиш стъкла без термостат. Всичко това обаче е свързано с немалко играчка - кабели, релета...

Редактирано от coresnet
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имам предвид,че при мен когато си включа подгряването отзад,подгряват и огледалата.А когато температурата падне под 5 градуса мисля,че и при изключен подгрев отзад пак работи подгрева на огледалата.Може стария собственик са си е играл да го прави или си е фабрично така,защото като цяло колата е с екстри за модел 2002-2003 а е произведена 98 г.Има мултиволан,подгряване и на задните седалки а и доста други екстри които в модел 98 ги няма.Така ,че може предишния собственик да си е играл да я прави или колата наистина е поръчкова както ми казаха,защото първия собственик е бил шеф на банка,после е тоз от който я купих аз,и дефакто аз съм и трети собственик ,а в България втори.А предишния собственик твърди,че я е купил с всичките тез неща и не е преработвал нищо по нея.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имах предвид за колегата АсК, защото той иска да си преработи управлението на огледалата. Иначе при теб щом греят и в двата варианта, значи си свиркай и се кефи :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А при мен фабрично няма термо шалтер ,както и при повечето ц5-ци .Взимаш си стъкло за модела ,оригинално без термо шалтер.Вече над година не е изгоряло.Грее си през цялото време ,явно на определена температура съобразена да не изгаря.Поръчах го от ebay за 15 долара,тук във форума всички ми обясняваха ,че не ми били оригинални стъклата и тем подобни глупости.В чуждестранни форуми има доста изписано.Явно волтажа и ампеража са съобразени с реотаните и огледалата си греят постоянно без да изгарят.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 7 years later...

...малко късно, но проверено - по старите огледала са без термо - датчик и греят постоянно, по- новите ( смяната е някъде около 2008-2009г.)  вече имат датчик, който прекъсва веригата и работят само под определена температура ( предполагам под 5 градуса) . Казвам го защото смених дясното и старото беше 2009г. с  термо - датчик и не грееше постоянно, а " новото" е  2007 г. със затъмняване и подгрев без датчик ( големичък е и си има място :)) и грее постоянно ( става въпрос за allroad 2004, но огредалата са идентични с тези до 2009-2010)

Редактирано от Bamzes
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 weeks later...

Малко си в грешка. Още на старата ми кола А4В5 2001 огледалата бяха с биметална пластина за подгрева. Пускат се при околна температура около 15 градуса, а не при 5 както ти си писал и се изключват при около 25-30 градуса, всепак биметалните ключове имат голям хистерезис  10-15 градуса между вкл./изкл..  При старите коли, до 2005г огледалата са разработени по този начин. При по-новите коли, след 2005,2006 огледалата се управляват от модули. Тези модули контролират всичко, настройка, подгрев, затъмняване, мигач и прибиране, та даже и амбиентно осветление, ако има такова. Огледалото грее постоянно, ако му е залепнал биметалния ключ или ако няма модул, който да го управлява.

Редактирано от VBI
Не цитирай предходно мнение, ползвай бутона "@"
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...