Jump to content

Въпрос свързан с алтернатора


kukuruku3

Recommended Posts

Колеги имам един въпрос... 3 дена не бях си палил колата и акумулатора ми падна, а той е нов. Замериха ми го, когато всичко е изключено и колата е заключена, и ми дава, че има утечка на ток. Закарах я на жичкаджия да я оправят и той ми каза, че утечката е заради изгоряло реле на алтернатора(предполага, че е намокрено като са мили двигателя). Въпроса ми е има ли връзка с това да ми пада акумулатора от алтернатора, при положение, че колата е изключена, ключа не е в нея? Как алтернатора черпи ток, когато мотора не работи ?

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А защо не го накараш да ти покаже това реле, защото единственото реле което има по веригата на алтернатора е "реле-регулатора" и то се намира в самия алтернатор. Плюс това ако е изгоряло, колата няма да зарежда!

 

Screen_Shot192.png

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако ти избил някой диод от диодния блок от там алтернатора вече става консуматор и черпи ток когато колата е угасена. За да си сигурен, че е от това откачи дебелия кабел от алтернатора и го изолирай и тогава мери има ли консумация. Ако има пак не е от алтернатора а от нещо друго, ако няма от него е.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Достатъчно е да махне най-мощния бушон в кутията върху акумулатора, НО ако му е пробил диод на чисто късо, ще се подпали като запали колата, ако преди това не изгори бушона на алтернатора. Няма как проблема да му е в диодния блок, освен ако колата не зарежда, тогава може! Но утечка през диодния блок, без нужда от пожарогасител не мога да си представя.

Редактирано от bsdnikolov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мерси колеги. Вчера си я взех от сервиза. Сменили са ми релето и заден лагер на алтернатора,защото тропал. Все още не съм го замерил лично, дали има някаква консумация, ама той ме увери, че няма да има проблеми. До края на седмицата ще го замеря и ще видя. И между другото ми каза, че на този модел често това реле се скапвало.. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...