Jump to content

Ауди А6 Авант Куатро 2.5 TDI проблеми/запитване


freesoulbg

Recommended Posts

Здравейте,

Аз съм съвсем нов в този форум, и наскоро закупих Ауди А6 Авант 2.5 ТДИ 2002-ра, 6-степенна ръчна кутия. Така реших, че тук ще намеря много информация/мнения и прочее за марката и се надявам да е така :)

От както купих колата, я облужих с всичко което е небходимо:

 

части филттър въздух        
маслен                
ангр. комплект            
рем.алтернатор         
ремък.аллтератор         
водна помпа           
дискове      - предни
накладки               
масло мотор 6л синтетика   Кутенкулер 5на30

масло скорости 3л     

 

От известно време обаче (от както застудя повече), когато запаля колата сутрин или след 1 ден престой, има едно тракане и вибрации, оборотите са на 1000, 1100, така я оставям да позагрее малко и да паднат както е нормално на 900. Докато става това бая препушва със сивкаво-бял дим (общо взето цял ОБЛАК става отзад) и после вече като позагрее спира, и общо взето като я покарам няма пушене. Днес специално когато я пуснах препуши дори повече, като после пушеше само от десни ауспух. Отделно някак ускорението е по-убито от преди когато я пробвах. Другото което е, че се чува тракане лекичко, но ми казаха че кобилиците трябва да се погледнат/сменят. Единствено даде някаква грешка за тампоните на двигателя които са вакумни и се втърдяват и омекотяват - но казаха, че това не е проблем.

 

Другото нещо е, че горивото често показва примерно 130 км остават, след което пада на 100, после пак се качва - не знам дали датчика отчита правилно? (Тук може би да попитам според Вас колеги на кои места е най-добре да се сипва дизел и какъв)

 

Толкова като отрицателни наблюдения до момента :)

 

Другите въпроси които бих искал да обменя мнение, са:

 

1. Навигацията която е оригинална не е настроена - предполагам трябва да се сложат карти, и тя излиза на дисплейчето което е на километража. Дали може да се купи друго с голям дисплей на мястото на касетофона (но тогава май и CD-то трябва да се махне, понеже е едно цяло.) - какви са най-добрите варианти. Посъветваха ме телефон с навигация и стойка - но това ще стърчи и ще е малко грозно в колата.

 

2. Парктроник - понеже и жена ще кара колата :) искам да сложа и парктроник - оригиналния бил 1000 лева което е прекалено - какъв вариант има на тази опция.

 

3. Друго като екстри на този модел не знам дали имат смисъл - може да се сложат - моля някой ако има опит и знае - да посъветва.

 

4. Точно където е ръчната има нещо което явно така е било и преди, но изглежда сякаш е имало нещо - телефон ли е, подлакътник ли е - има 2 витнчета само.

 

 

 

Благодаря предварително! :hilezh:

 

 

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 92
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Това тракане и пушене може да е от различни неща. Грешката на тампоните не е за пренебрегване, те трябва да си вършат работата и оказват влияние на вибрациите, които се усещат в купето. За кобилиците ще трябва да махаш капаците на главите, не е малко работа но и трябва да приготвиш пари, ако се окаже че има нещо за смяна. Може да трака и от повдигачи. За навигацията няма карти за съжаление.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тя дали ще трака от кобилици или повдигачи е едно също.Дори и само от едното да трака ,за хубав и качествен ремонт и тиха работа на двигателя се сменя всичко.Кобилички - 24 бр. Повдигачи - 24 бр. Тарелки - 24 бр. и валове евентуално,като при мен се размина без да сменям валове-просто си бяха здрави,или ги е сменял стария собственик или съм я хванал точно в началото на проблема.Смени си и филтъра за картерните газове,защото при евентуално запушване води до доста досадни течове на масло и последващи скъпи ремонти.Ако сменяш кобилички,повдигачи,тарелки тогава е момента да си смениш и гарнитурите и сенерингите по двигателя,че при евентуален теч пак ще свалят ангренажа и ще ти вземат едни 200 лв. грешни пари.За тампоните - ако ги сменяш слагай оригинални ,хубави тампони,че доколкото съм чувал с евтините било пълен т...ак :) За повдигачи,тарелки,кобилички,филтър и гарнитури на мен ми взеха 1400 лева някъде :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за съветите.

@митака7717 - аз се надявам това да не е от кобиличките :) Майстора каза, че това идвало от помпата. Двигателя иначе работи равномерно и е тих. И дано да е прав, че тия 1400 лева не са малко, като се има впредвид, че вече толкова горе-долу беше обслужването

 

 

@coresnet - уж майстор каза, че тия тампони нямало проблем, дори не ставало такъв след време, но знае ли се, всеки има различно мнение и различни неща казва. Скоро ще нося колата пак на майстора да се видят тия неща.

 

Навигация - да, разбрах като прочетох един друг пост :) - явно това ще си седи за украса е така. А възможно ли е да се сложи някаква друга? Или слагаш телефонче/таблетче на стойка... :)

 

 

Забравих да пиша по-горе - GPS система за проследяване предполагам може да се сложи, чрез някой оператор или?

 

Чудесно - едно нещо отпадна за смяна :D

 

Между другото - това е първото Ауди което карам , и въобще дизел, до сега съм карал само бензинки :) Малко е по-различно карането :)



И още нещо да добавя - по двигателя е нямало никакви течове и тн, турбината също е била суха. Колага като цяло е доста запазена, за това я и взех.



Колеги, също важен върос - всички знаем колко мошеннци има по бензиностанциите - къде е най-добър дизела и какъв? Еднин колега каза "OMV" ?

Редактирано от freesoulbg
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дано да не ти се налага да даваш повече пари,че са си доста и трудно се прежалват,но моя съвет е все пак да си провериш и кобиличките в какво състояние са.За помпата - да така е,може и да е от нея.При мен помпата беше рециклирана като я купих,беше сменено авансаторно бутало и електроника и колата беше супер тиха ,въпреки ,че като отворих капаците на главата и чейнето ми падна- имаше три паднали кобилички.Майсторите се чудеха как може колата да работи супер тихо и да има такъв проблем :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@mitaka7717 - хахах, е да, като каза "чудо" - и на мен днес като се прибрах ми се случи такова - нали вчера си купих батерии за ключовете - слагам - и то не работи. Разпитах - викат "проблеми с конфорт пакета" еди какво си, там долу под волана някъде някакви пари пак се окислявала платката и тн, но ти да видиш взе че проработи :D

 

Колеги - друг нещо - аларми слагате ли и какви, дават ли проблеми?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@mitaka7717 хахаха, е ок, в това има логика :) явно старата батерия е приключила, и сега като сложих новата се е обучило, но как, аз не го обучавах :)

 

Нещо което разбрах - задните врати се отварят когато са заключени централно - един път дърпаш дръжката и се отключва, втория път се отваря. Понеже имам малко дете и ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ми трябва защита задните врати да не се отварят, но явно няма в Ауди-то и трябва да се сложи? Предложения?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@mitaka7717  - е мерси колега, ще поразгледам по-подробно. Относно тая вградена аларма - тя май не издаваше звук ами нещо само светкаше (това което каза и майстора) дали е така?

 

Друго се подсетих - знае ли някой тия ПРЪСКАЧКИ за фаровете от къде/как изобщо работят и се пускат :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На вратите  задните като ги отвориш ,погледни  снимката това в червеното е едно като болченце,можеш да го  направиш да  работи защитата или не за отваряне на вратите от деца.



@mitaka7717  - е мерси колега, ще поразгледам по-подробно. Относно тая вградена аларма - тя май не издаваше звук ами нещо само светкаше (това което каза и майстора) дали е така?

 

Друго се подсетих - знае ли някой тия ПРЪСКАЧКИ за фаровете от къде/как изобщо работят и се пускат :)

А за това при включени фарове ,когато пускаш чистачките да пръскат стъклото за да го измият ,задръж да пръска по дълго време лостчето и ще се включат и пръскалките за фаровете.Това става само при включени фарове. :)

post-88288-0-66693900-1417033222_thumb.p

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всичко друго иначе тествах и изглежда си работи нормално с изключение на централното осветление на задните седалки (това което когато отклучиш колата и влезеш трябва да светне и после да изгасне като я запалиш) и на дясната врата задната червената лампа когато отвориш вратата :)Общо взето козметики

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

... с изключение на централното осветление на задните седалки...  на дясната врата задната червената лампа когато отвориш вратата...

 виж дали слиза до долу човката на вратата която захваща куката на гредата. от мивка, боклуци и т.н се маха смазката и не слиза додолу и съответно не дава контакт... смажи с нещо и ще е ок като слиза додолу.... ако ли не = микроключета... 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@Cepro Мерси много колега, само трябва да вържа тази човка и кука къде са точно :) На един то хологенките долу му липсва стъклото - дали може да се намери такова, или нов хологен :D -  иначе си работи есктра, но ме е страх като се мие и тн да не влезе там вода нещо да даде на късо :(

Редактирано от freesoulbg
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Драги колеги, друго забелязвам - колата нещо не ускорява както би следвало и както я усетих преди като я взимах и в началото - някакси лекичко такова, дали това може да идва от въпросната дюза която трябва да се види? :(

Надявам се много да не е турбината...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хубаво е все пак и една диагностика да си направиш, както и най-важното - малко логове в движение, профилактично :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...