Jump to content

няма ток


galboy

Recommended Posts

при потегляне колата изгасна и от тогава няма признаци че колата има акумулатор ,няма ток не светят ни плафони,ни фарове,не се вкл, радио нищо.имах разхлабена плюсова клема и после край днес не знам какво да я правя,няма и аварийни.ще гледам бушоните да не е избил някой,не знам.дойде един приятел с кабели,пак няма ефект някъде прекъсва,но къде>?

колата е ауди а4 96 адр бензин 1.8 

Редактирано от galboy
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 years later...

Колега, какво стана с колата?    Днес на бащата колата по същия начин се издъни.   Кара до някъде, гаси, заключва и след час тръгва да отключва - няма никакъв ток. Отваря я механично с ключа, нито плафони нито каквоито и да е било признаци, че в тази кола има ток.  Акумулатора седи на 0в.  и при откачане на клема започва леко полеко да се възстановява. Като се подаде ток с кабел хвърля яки искри.  

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Акумулатора се оказа ОК.  Генератора за сметка на това прави 16 ампера консумация.  Първо мислех, че е пробил диод, но говорих с майстор и каза, че пробил диод дава 4-6 ампера консумация , а 16 ампера са си окъсена намотка.  След зареждане на акумулатора, колата мина 4 километра без генератор и имаше още ток (със откачен кабел за стартера и генератора). 

Редактирано от Spacepl
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

... и след разхвърляне на предницата за смяна на ангренажи и т.н. се оказа, че плюсовият кабел е стегнат погрешно към генератора и се търка в блока.  Окъсява и ... точка.  След монитране на кабела в правилната посока всичко е ОК, генератора е издържал на късото и си държи стабилни 14,1-14,2

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...