Jump to content

Проблем с хидравликата на Ауди А8 D3


Doncho Indzhov

Recommended Posts

Здравейте, колеги. От скоро съм горд собственик на Ауди А8 D3, но открих проблем. Не знам дали е проблем с датчик или нещо друго, затова реших да попитам вас. Когато запаля автомобила, волана се върти много леко, но след като дигна скорост, например 100-120 км/ч волана се втвърдява. Проблемът е там, че след това когато се намали скорост не се отпуска пак леко да се върти ами си стой твърд и трудно се върти. Когато загася автомобила и го запаля пак волана си е пак така, явно колата има някаква памет. :D Но съм забелязал, че когато колата стой цяла нощ и на сутринта е залапя тази памет се рестартира и всичко пак си е нормално, волана пак си е отпуснат... Но вдигнат ли се пак 100-120 км/ч отново е същата история. 

Някакви идеи, какво може да е?

Благодаря, поздрави!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

има някакъв датчик на хидравликата, който явно трябва да се смени (не помня точното му име).  при мен се получава при студено време, първите няколко секунди след като запали сутрин, трудно завърта наляво. като поработи малко или завъртя с малко усилие- се оправя.  

при топло време не се проявява тази низост ....  :)

 

а иначе при различна скорост май волана се саморегулира колко леко или тежко да се върти ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей, колега. Днес ходих и закачих колата за една бърза диагностика. Доста проблеми като цяло имам с датчиците. Човека ми каза и за този датчик с хидравликата и найстина май той е проблема. Сега търся да видя г/д какви са цените на тези датчици да си имам представа, че по тези майстори отиват сумати пари без да знаеш къде.

А иначе при мен е така с различната скорост волата се регулира да, при по-висока се втвърдява и при по-ниска трябва да се отпуска.

Цитиране на предходен пост!

Редактирано от VBI
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...