Jump to content

Печка EBERSPACHER 912D 952DW A4


bkolev

Recommended Posts

Здравейте. 
 

Колата ми е Ауди А4 1.9 TDI AVF, 2004 година. Печката ми е EBERSPACHER (позната още като "Nordic AB" или "Ardic"), модел 912D с мощност от 4.7 KW и налягане 250kpa. Обикновенно тази печка се слага във Волво в модели като S60, S80, XC90. Четох, че и на някой Аудита я слагат както е и в моя случай. Преди 3 години започна да пуши сериозно и спрях да я ползвам, защото по светофарите ме гледаха малко странно, а и не се чувствах комфортно. Та дойде момента в който искам отново да я ползвам. Главния проблем е тази джаджа 1041607.jpg (на български предполагам е дюза, на английски е Pressure Controller или Pressure Equalizer). Проблема ми се оказа в тръбичката, която е запушена. Опитахме да я отпушим с ултра звук, горелка, киснене в препарати, наливане на почистващи течности с вздух под налягане, но за жалост нищо. Намерихме една руска тема - http://wiki.auto4life.ru/s60-v70/other/238----912d-webastoggnordic-.html, в която се обяснява, че проблема всъщност бил в самия клапан (по-точно в мембраната), който изпуска при повишено налягане. Отворихме клапата, сменихме мембраната, както е описано в руската тема, но отново нищо не минаваше през тръбичката. В крайна сметка отрязахме около 0.4 см от края на тръбичката и воала, вече минава въздух и течности, но след монтиране на колата отново никой - печката не пали. Чува се виенето от моторчето на печката, чува се и тракането на помпата, но няма пламък (закачахме я и на компютър, където дава само и единствено "NO FLAME"). Майстора ми откри въпросната джаджа да се продава в skandix.de и вече съм пред купуване, но реших да попитам и Вас за помощ дали имате идея къде мога да я намеря в България, защото не ми се чака месец за доставка. 
 
Благодаря предварително за помощта и весели празници !

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей,

Вносител за България на тази марка е Станкофф ООД - http://www.stankoff-bg.com/. Има и една друга фирма, която често ни дава по-ниски цени - Мичел ЕООД - http://www.mitchelbg.com/

Купувал съм части за печки на камиони (по оборотните ги има на склад), но предполагам, че доставят части  и за малки печки за леки автомобили.

Весели празници!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А каква мембрана сложихте,вчера игрях и аз тоя филм и не запали,проблема е че това което се намира като платно е доста дебело и налягането не е достатъчно да преодолее пружинките

Редактирано от buzzi
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Двигателист, благодаря за информацията. Прозвънях двете фирми, които си споменал, но не предлагат части за този модел печка, дори от Митчел малко ми държаха тон и твърдяха, че няма такъв модел. От Станкофф ми обясниха, че печката ми е само под бранд-а на EBERSPRACHER, но се прави изцяло от Nordic AB. В крайна сметка си реших проблема благодарение на колегите от volvoclub-bg.com, които ми казаха да потърся тази част в MotoPhoe. Та в крайна сметка от там си взех клапана (дюзата), който е с продуктов номер 3731100. Проблема се отстрани, печката вече не пуши и работи нормално.

Благодарности и на Пепи (buzzi), който не се отказа до последно да помогне и да оправи печката ми :)

Ще публикувам по-долу каталожни номера на различни части от печката, ако някой има проблем с тях да знае как да ги търси. Информацията е взета от Волво Клуб България.

Горeлката - 3731374
Клапан - 3731100
Водна помпа - 3729530
Мотора - 30730716 Buhler 1.13.055.047
Сензор - 3713898
Термостат - 3730414

 

Допълнително давам и линк към темата от Волво форума - клик

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...