Jump to content

Audi a3 1.9 tdi - масло скорости


Nasko92

Recommended Posts

Здравейте колеги, от скоро съм собственик на Audi a3 1.9 TDI 2001г. ASZ двигател. Искам да сменя маслото на скоростите (ръчни). Искам да попитам колко литра събира скоростната кутия. И ако може колеги които имат такива коли и са го правили вече, защото в Авто Плюс ми казват 2.3литра, а в друг каталог видях, че е 1.8л. А маслото с което ще си пълня кутията е 75w90 Fuchs. И ми идва в повече да дам 30лв. за 1 литър. Без да имам нужда от него... Благодаря предварително.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

2.25л събира кутията. 

А маслото към, което си се уриентирал не го купувай. Преди време смених точно с на фукс и сега ще го сменям пак. Когато е струдено се усеща разлика в превключването на втора, което дразни много. Преди смяната не беше така.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мен ме ориентираха точно към Fuchs защото те имали само 1 завод и нямало ментета от него. Другия ми вариант е оригинално на VW/Audi, но е 40лв. и човека от магазина ми каза, че вътре най-вероятно пак е Fuchs.
Смяната на маслото е поради причината, че когато е студено маслото скоростите си влизат добре, като се разбърка вътре 2-ра и 3-та хъркат. Взел съм добавка Resurs 50г. и тези дни ще взема още една защото на нея пише 50г. на литър.. в магазина ми казаха, че 50грама са достатъчно за цялата кутия.... Ако може някой да предложи масло на поносима цена и да не е най-големия боклук..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не казвам, че маслото на fuchs е лошо или менте, просто явно не е подходящо за нашите кутии.

Не съм съгласен, че маслото в скоростите не се сменя. То е консуматив, както и двигателното, просто тук смяната е удължена. До сега съм си сменял винаги на всички коли при закупуването им. За мен е нещо нормално.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Castrol Syntrans Transaxle 75W90 това масло ти трябва.Събира 2,5 литра,днеска сменях на такава кола.Трябва ти шестостен 14 , ако ще го правиш сам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Няма да го правя сам колега, а това масло от къде си го купил. Питам защото гледам, че се продават много ментета. И ми казаха ако взимам кастрол да гледам на шайбата която се отделя от капачката да има печат Кастрол. Ако няма значи да си правя изводите..

Цитиране на предходен пост!

Редактирано от VBI
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега да използвам твоята тема ако не е проблем.... :) Така и така за масло се говори, хлопането на скоростния лост при смяна на предавките може ли да се оправи ? Защото някъде бях чел преди, че май не можело ама не вярвам аз щом нещо се разваля значи може и да се оправи. Преди влизаха лестно и не се чуваше хлопане, съединител ще сменям скоро, но хлопането в лоста е от друго нали ? 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Най-вероятно са за смяна втулките на самия механизъм(скоростния лост). Мисля, че се продават ремонтни комплекти, ако се окаже, че проблема е там.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не мога да те ориентирам с точност, но по спомен от прочетеното някога тук във форума не е нещо фрапиращо като цена. Ето, ако ти се занимава можеш да поразгледаш някоя тема в тази връзка, която да ти е от полза и да се ориентираш https://www.google.bg/search?q=%D0%B2%D1%82%D1%83%D0%BB%D0%BA%D0%B8+%D0%B7%D0%B0+%D1%81%D0%BA%D0%BE%D1%80%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B5%D0%BD+%D0%BB%D0%BE%D1%81%D1%82+%D0%B0%D1%83%D0%B4%D0%B8+site:audibg.com&newwindow=1&biw=1366&bih=667&ei=0Tm0VLH-FJTZasvngtgM&start=0&sa=N

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...

Здравейте колеги отново, и аз да се похваля .. днес смених маслото на скоростите сложих MANNOL 75w90 AG5 .. купих 3 литра обаче се напълни само с 2 литра и 100гр.(2x50гр.) от добавката RESURS за трансмисия.. в момента все едно карам друга кола.. дано ефекта от добавката да е дълготраен.. Вече го няма хъркането и скоростите си влизат плавно.. Всичко е както трябва :)

едит: Преди да сменя маслото на празен ход ми вибрираше леко скоростния лост.. вече няма вибрации или поне са сведени до минимални което е напълно нормално.. :)

Редактирано от Nasko92
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 year later...

И аз мисля че повече от 2 литра не са нужни.Моят ALH събра 1.8 литра.Моят съвет е да отидеш и да си го купиш от Еуратек.Цената за литър миналата година беше около 25лв.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 6 years later...

Здравейте колеги, ще използвам темата, за да се допитам до вас, относно проблем със скоростите. Когато включвам първа при потегляне и си отпускам плавно съединител, колата се мори все едно е на полу спирачка и тръгва леко и трудно, но изгасва. Започна доста по-често да се случва това и като я усетя, просто изключвам от скорост и включвам отново първа и се оправя. Не съм сигурен от какво се дължи това, затова, ако някой знае, ще съм благодарен да сподели! 

Забравих да спомена, че също така при потегляне на първа още от преди да направи проблема с трудното тръгване и загасване, нещо тропаше при потегляне на 1ва скорост и много малко и рядко на 2ра. Това е по-маловажното дали тропа или не, все пак, искам да разбера защо понякога колата се мори и затруднява да тръгне на 1ва скорост и загасва...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...