Jump to content

Б6 1.9 АГР и тампон двигател

denislavpk

Recommended Posts

Колеги имам един проблем. Днеска ръчках по колицата а4 Б6 2002г. 1.9 130к.с. Та проблемите са следните 1-во видях че има стабилно омасляване което идваше от мека връзка която излизаше от АГР-то забелязах че няма О пръстена на връзката някой ако си има идея от какво може да е станало и какви може да са щетите или каквото и да е да помага моля! 2-рия проблем е че единия тампон на двигателя който се намира при радиатора точно е заминал двигателя играе доста та предположих че това ще да е ударния има ли вероятност и другите да са за  смяна?

Да бе и аз така мислех да мина тънко ама не ми стана номера  :hilezh:

Започвал да се товари другият и давал фира малко по-късно така твърдят запознати уж...

Колеги сутринта паля 2 секунди оборотите падат и гасне, паля пак давам газ да я вкарам в обороти и дори не можах да дигна оборотите пак паднаха сами и изгасна после са я откарали на майстор оказа се ЕГР. Въпроса ми е възможно ли е от него тая аномалия ??? Колата е а4 Б6 1.9 130 к.с.?

От какво се товари нали е здрав.По тази логика сега ще се товарят тампоните на скоростите :gruebel:

Точно и правилно ,освен двата на мотора се сменя и този на скоростите.Така препоръчват от Ауди ,освен ако не обичаш да имаш черно под ноктите и не си ги ръчкаш сам в гаража

Скоро сменявах на б8-цата,в една кутия под един номер дойдоха 2 тампона и двете им стойки .Удоволствието е около 650 лева

Малко трябва да се прочете преди да се пише наизуст ,иначе може и да не се сменяват ако не са се разпаднали тъкмо ще си имаш масаж на гърба

От какво се товари нали е здрав.По тази логика сега ще се товарят тампоните на скоростите :gruebel:

ако ти кажа че резултатите сочат това, което ти казах за двата тампона по-добре ли ще е ;)?

Edited by Bobu

Никой не те кара да даваш пари за нещо за което не искаш .Ние ти казваме как правят хората по цивилизованите страни ,там ако нямат пари не карат Аудита

• 2 months later...

Не знам как така се получава проблем с единият тампон само, при мен си бяха заминали и двата, според мен нормално да се получи така.

Смених с някакви алтернативни за по 60-70лв, разликата, все едно се качваш в трактор...

Впоследствие разбрах, че има оригинални, колегата Райно съдейства, смених и трите с тези на скоростната за сума около 600лв + и един отпред който беше 20-тина лв.

Разликата след тази процедура е все едно се качваш в друга кола.

Така, че тези смени на половинки, четвъртинки и калпави части аз повече няма да направя, мое мнение.

• 2 weeks later...

Принципът си е съвсем верен: сменят се и двата (4-те ако са 4-ри)

На задния мост на моята кошница (БМВ) смених само единия тампон на магарето, но ме домързя да се занимавам с другия (купил го бях) и си викам... нов + видимо здрав= no problem... колата спи... за 2 месеца положението стана опасно за шофиране... освен стария замина и новия тампон и колата играеше по пътя (говорим за Lemfoerder)... след смяната на 2-та едновременно и над 50 000км няма проблеми...

Евтиното в много случаи излиза по-скъпо... и все пак всеки сам си преценява за своя джоб...