Jump to content

Проблем с ТВ тунер РНС Д


Omega_a

Recommended Posts

Здравейте Колеги.

 

Днес реших да си поставя цифров приемник ( тунер ) към заводската навигация РНС Д. Изчетох дооста материал покрай тази интервенция, и при всички процеса завършва с Happy End но аз съм си карък и при мен нещата хич не са розови.

Та направих си кабела от от 10 пиновата буксичка на навигацията към Скарт букса. 

MINIDIN - SCART
1 ------------ 4
2 ------------ 3
3 ------------ 1
4 ------------ 19
5 ------------ 17
6 - не используется
7 - 10kOm - 8 
8 ------------ 7
9 ------------ 11
10 ---------- 15

Всичко точно но когато сложа 10кОм съпротивление и навигацията не реагира ( не превключва към Тв/Видео) попрочетох малко и видях в един руски сайт че слагат съпротивление 1кОм и аз тъка направих и взе да реагира ( при включване на тунера от бутона Сд/Радио/Тв/Видео мога да превключа в режим ТВ/Видео но екрана е черен ( няма картина) Дооста си играх но развитие НИКАКВО не иска да изкара картина и това си е. 

Обръщам се към Вас с надежда да споделите малко опит/знание и да се реши проблема.

 

Благодаря. 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 319
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

здравей колега.гледам вече си си монтирал приемник.пробва ли на AV1 или AV2 дали ще тръгне.или може като е на тв да е на някоя честота и да иска да настроиш точно на нея приемника успех дано се оправиш

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега при мен няма AV1 АV2 или поне незная от къде да ги сменям?  При мен липсва оригиналният ТВ тунер. Тунера който си купих го свързвам чрез кабела ( Скарт към 10 пиновата кръгла букса на навигацията) и когато от бутона на навито премина на ТВ екрана става черен и до там...?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

като влезеш в тв/видео и натиснеш десният бутон трябва да ти отвори меню за screen/videosurce/settings нагласяш го на видеосурс и натискаш пак като завъртиш трябва да мине на ав1 и ав2.щом си стгнал дотам да ти включва на тв/видео значи ти засича приемника.иначе не ти позволяваше да влезе на режим тв нали?само радио и сд

Редактирано от PLAMEN_79
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да колега до преди да свържа тунера имаше само радио и сд сега като мине на ТВ/Видео и екрана става черен. Утре пак ще си играя. Това меню screen/videosurce/settings от дясното копче ( врътка ) ли се влиза в него? 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги някой може ли да даде схема на разположението на пиновете ( кой е 1 2 3 и т.н.) на 10 пиновата букса която се включва в навигацията, защото имам съмнение, че тази която гледах не е правилна.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

здр. колега ,в4ера и аз направих едно китаи4е, работи перфектно

дайе и филми сас субтитри варви тв си има перфект.

само молч ако знае нчкои как да махна за6титата като се тругне колата  как да махна за6титат за видеото,демек да си има картина

аз за настроиките и инсталацичта ми званни 6те ти кайа как сташа мн е лесно 0893857175

извинчвам се за правописа нчмам кирилица на компа и става една мандйааа

Редактирано от halil buz
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Оправих проблема, оказа се че кабелчето на едното пинче се разпоило.

браво колега значии при теб може да има хепиенд.честито :zustimm:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз също имам проблем с тези съпротивления пробвах с 10 и с 4.7 Ком  и не тръгва. Съпротивлението което си сложил от 1 Ком колко вата е ?

Като отида да си закупя такива съпротивления и ми задават въпроса: колко вата да е? и аз гледам като гърмян .Какъв тунер си купил ? Ако може прати ми едно ЛС .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Няма значение колко вата е в случая, колкото по-малко мощно, толкова по-малко на размери ще е. Тук се използва за да залъже само, че има изходен импеданс на друго устройство, за да отвори входа.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз използвах съпротивление 1кОм на 0.5 Вата. Колегата ogip е обяснил смисъла на цялата работа, затова взимай на 0,5 Вата ( с най добри габаритни размери е ) и си свиркай.

 

Аз си взех такъв декодер ( събира се идеално в нишата под волана):

http://www.hit-electronics.com/i-oshte/za-doma-i-avtomobila/radio-i-televiziya-grupa/priemnik-cifrova-tv-stb-9000.htm

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте,
Благодаря за споделената информация - може ли някои да сподели как се решава свързването с антена - дали чрез този кабел, който се прави се получава сигнал от съществуващата антена или е необходимо още нещо?

Благодаря много

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

трябва ти допълнителен кабел за цифровият приемник и най добре допълнителна антена.не знам някой да е успял да подкара с оригиналната

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

аз ползвам оригиналните антени , 4  са дето са вкл. в аналоговия заводски тунер , демек купето ти е антена сигнала е супер в движение си гледам тв .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега Omega_a би ли обяснил по подробно какво се прави за да се сложи тунера, защото заводско нямам. За тунера ясно какъв, но по нататък антена, букса с 10 пина откъде да намеря ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега за да стане всичко са ти необходими:

- Умение за работа с поялник!

- 10 пинова мини дин букса ( търсиш по морги, коли на части иии където се сетиш.... тук във форума колегите  "more"  "gogotzanovsf" имат доста коли и има вероятност да ти помогнат)

- Букса СКАРТ има ги във всички магазини за електротехника ( един съвет вземи си кабел който от 2-те страни е със СКАРТ букси и просто едната я махаш и на съответните шинчета запояваш 10пиновата букса) Схемата съм я постнал в началото.

- Тунер ( въпрос на избор е, един съвет: съобрази габаритните размери на тунера с мястото под волана, за да можеш лесно да го командваш с дистанционното) Този който съм посочил се събира идеално.

- Иии накрая, спазиш всичко се радваш на Happy End ( ако ли не пишеш тук в темата какво се е случило, пък ние ще помагаме :D :D  

 

Успех.  :zustimm:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Буксата е поръчана, общо взето имам понятие и мисля че ще се справя само не ми стана ясно откъде се захранва тунера, през запалката ли? И каква антена да ползвам мернах тази http://www.technopolis.bg/bg/TV-ACC-Other/DVB-T-АНТЕНА-DIVA-CAR-AMP25/p/314615

Редактирано от viksata92
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега аз си направих тунера да се захранва от навигацията. Навигацията има изход който да включи усилвателя при включване на навито. Към него запоих още едно кабелче и го свързах към управляващата верига ( бубинката ) на едно реле (за да не товаря навигацията)  Ако си наясно с електротехниката си разбрал каква е идеята ми, ако ли не пиши на лично за да ти пратя една схемичка как да си свъжеш релето.  Ааа ако не ти се занимава с тези работи можеш да си го включваш в запалката... но мен лично това не ми харесва :) 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз го подкарах това тв с цифров тунер и 10 пина букса. Най накрая със съпротивление 1 Кom. Но сега имам друг проблем картината прескача непрекъснато(отворих буксите , размърдвах кабели  и никаква промяна) и дефакто всичко е размазано.   Някой знае ли решение на този проблем  ?

Редактирано от Daniel Yordanov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...