Jump to content

Проблем с ТВ тунер РНС Д

Omega_a

Recommended Posts

• Replies 319
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Оги, защо си свързал пин 8 с пин 7 на мини дин-а. От там ти идва и разминаването :)  8 на минидина се свързва към 7 на Скарт-а и РГБ-то си идва ОК  А пин 7 от Мини дин-а е свързва към пин 8  на  Скарт-а като му се слага съпротивление 1кОм 0,5вата.   

Мда блял съм, изтривам чертаното, за да не подведа някой и ще постна правилното утре. :)

В този случай сигнала идва да е компонентен, а не композитен, което е по-добрия вариант.

8267592X.jpg

За съжаление се наложи да преработвам кабелчето и от двете страни и малко се загуби смисъла, че е "готов", освен, че за 7-8 долара получих 2-те букси и кабела :)

Остана да избера съответен тунер. Някой хубаво беше предложил да се спомене всеки какъв ползва и какви особености има. Не е голям изборът на такива със Скарт + 12 вОла... За рестартирането при палене може да се спаси положението примерно с голям електролитен кондензатор и диод.

Оги, пак си допуснал грешка в свързването. Пин 7 от мини дина си го вързал към пин 8 на мини дин А трябва да е към ПИН 8 на СКАРТ. По късно ще пиша с какув тунер съм.

мaлко по нaгоре в темaтa беше товa кой кaкъв тунер ползвa

• 4 weeks later...
  • 1 month later...

Колеги я кажете каква активна антена да си взема, направих навито да върви цифровата ТВ както е описано тук в темата + помощ от колеги на който съм много благодаренм, ама нещо след 30км ми се губи сигнала, продадоха ми една за 30лв като тази на колегата от по-горния пост уж активна уж със захранване 12V ама нещо май фалшива, идей да ми дадете коя би ми свършила работа :) благодаря предварително!

Не очаквай в града повече сигнал,аз хващам еднакво със антената от 5лв и активната.Когато карам по открит булевард или слабо застроен район хващам до към 60км/ч,вляза ли между сградите 30 със клизми.Гледах някакви комплекти с по 4 антени ,но не са на дневен ред,обикновенно гледам докато чакам в спряло положение.

:wall:  НЯмам много време за ровене из нета... Я кажете какво ми е нужно за моите цели(направо линкове). Нямам тунер, само с чейнджър съм. Искам да подкарам аудио/видео от флаш памет, че ми писна от дискове. Също искам да сложа и камера за задно виждане. Какво ми трябва?

Edited by TiL

има 2 варианта:

1. Слагаш цифров тунер директно на RNS-d на мини дин изхода  но тук се губи момента за задната камера

2. Слагаш аналогов тунер от новия модел който е с 2 извода на който слагаш на единия цифровия тунер а на другия камерата.

Кажи кой от двата искаш обяснение колега  защото са много дълги за писане, за първия съм компетентен преди 2-3 дена  го правих а втория някой колега да обясни :)

:wall:  НЯмам много време за ровене из нета... Я кажете какво ми е нужно за моите цели(направо линкове). Нямам тунер, само с чейнджър съм. Искам да подкарам аудио/видео от флаш памет, че ми писна от дискове. Също искам да сложа и камера за задно виждане. Какво ми трябва?

на първа страница на темата е схемата за свързване,колегата омега я е пуснал

има 2 варианта:

1. Слагаш цифров тунер директно на RNS-d на мини дин изхода  но тук се губи момента за задната камера

2. Слагаш аналогов тунер от новия модел който е с 2 извода на който слагаш на единия цифровия тунер а на другия камерата.

Кажи кой от двата искаш обяснение колега  защото са много дълги за писане, за първия съм компетентен преди 2-3 дена  го правих а втория някой колега да обясни :)

нищо не се губи с едно реле да превключва когато вкл задна и готово :)    http://audibg.com/forum/index.php?showtopic=128939&page=68    разгледайте тук как е станало  на tseco

Edited by PLAMEN_79

на първа страница на темата е схемата за свързване,колегата омега я е пуснал

нищо не се губи с едно реле да превключва когато вкл задна и готово :)    http://audibg.com/forum/index.php?showtopic=128939&page=68    разгледайте тук как е станало  на tseco

да колега виждам ама малко е постно откъм снимки и не мога да направя връзката кое къде свързва колегата как и към кое на тунера я вързва камерата :)

Кой вариант е най-лесен за изпълнение, с възможно най-малко кабеляци. Чейнджъра ми е в багажника и ако може всичко да се натика там...

Не говорим за лесно, няма лесни неща и двете са си еднакво трудни стига да имаш мерак и най трудната задача е фасулска работа :)

да колега виждам ама малко е постно откъм снимки и не мога да направя връзката кое къде свързва колегата как и към кое на тунера я вързва камерата 

просто е свързват се двата сигнала от камерата и тунера .за тунера е свързан постоянно,когато включиш задна релето изкл видеосигнала на тунера и превключва този от камерата.като изкл задна релето изключва и сигнала се връща към този от тунера

Кой вариант е най-лесен за изпълнение, с възможно най-малко кабеляци. Чейнджъра ми е в багажника и ако може всичко да се натика там...

най-лесно е с оригиналният тунер свърва се само един кабел с 3 чинча и от тях към цифровият тунер.и при другият не е трудно но там ти трябва 10 пиновата минидин букса която не се намира мн лесно и малко играчка с поялника 

Гледах варианта с минидин-а, не ме притеснява, че трябва да споявам, притеснява ме повече прекарването на повече кабеляци из колата. Варианта с оригиналния тунер... дали ще имам окабеляване пуснато до отзад, че ако няма, то става много играчка май. Ако са 2-3-5 кабела да прекарам под корите ок, но ако трябва да влача снопове...

верно!!!  ако нямаш окабеляването става повече играчката.рядко е да не е имало тунер,в повечето случаи е изкормен и кабелите може да си стоят макар че може и тях да са искубнали ако ги няма варианта с минидина е най добре.даже може да не ти трябва и буксата може да набиеш пинчетата директно в навито,вземаш една каквато и да е и вадиш пиновете и ги бучиш директно отзад :)

просто го казвам като вариант и аз нр бих го направил :)

Цитиране на предходно мнение!

Edited by VBI

Колега,направи АВ входа,камерата сработва добре,има малко кабели и сигнали но ще помагам с каквото мога.
Утре ще правя същата операция на С6 Ц5,ще направя повече снимки и ще кача тук.Колегата PLAMEN_79 е дал линк към темата в която има схемата за релето.

ЩЕ проверя за окабеляване, че не съм се заглеждал там. Тва за пинчетата без букса... не мерси :)

Колега имам мини дин букса мога да ти я дам купих си кабела защото не ги продават поединично и използвах едната и ми остана още една това с цифровия тунер директно към навито си е най лесно, сега чакам колегата "tseco"  да постне снимки да видим как става и да слагам и аз камера :)

То снимки ще пусна,но самия монтаж не е сложен,по важни са сигналите към релето.
Ето схемата и тук.
12088099_949761918398177_586436149592111

Ето и как работи.