Jump to content

Спукани стопове


bepcho

Recommended Posts

Привет колеги!

Днес, след като се прибрах от работа хвърлих един поглед на задницата на колата и що да видя - и двата ми стопа бяха спукани!
Факта си е факт, ще трябва да взимам нови. Озадачава ме това обаче, че и двата са спукани по абсолютно един и същ начин на абсолютно едно и също място - частта от стъклото която е точно над мигача, напукването е като на трески през целия въпросен сектор.
Въпросът ми е има ли някаква вероятност това да е станало по някаква друга причина освен "злоумишлени действия" (въпреки че няма никакви следи от удар) или и някой друг се е сблъсквал с такъв проблем? И в допълнение - от както купих колата е със запотени стопове, очаквах влагата да се изпари някак, но това така и не се случи, даже като че ли стана повече. Възможно ли е тези стопове да са били обработени, така че да не се видят пукнатините... :nixweiss:  Просто не знам какво да мисля  :nixweiss: . Или да търся злосторника.

п.с. Каква марка стопове да си търся?

 

Благодаря!
 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Остарели са ти стоповете, пластмасата има "житейски" лимит, ако пък и държиш колата навън целогодишно и влагата от последните няколко месеца я "третира", резултата не закъснява. Мястото за което говориш е на границата между двата цвята, нали?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Публикувано (Редактирано)

Да, и малко над него. Стои точно като пластмаса, която е изгоряла на слънце. Но как се случи едновременно и на двата, не мога да си отговоря. Пък и ми е странно, чак толкова да не са издръжливи, иначе колата само навън седи.

Какви стопове да търся сега? Гледах на ULO и Magneti Marelli... зависи и от каското какво ще дадат :hilezh

Цитиране на предходно мнение! :

Редактирано от VBI
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Два еднакви стопа, вероятно от една партида, произведени по едно и също време, монтирани на една кола, стареещи заедно, естествено ще се скапят едновременно.

А там мястото е интересно, в смисъл при температурните разширения единия цвят е по-пластичен да го наречем, а другия не толкова и резултата е пукнатини.

Ако се грижиш за колата си, от оригинала за стоп няма по-добър.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

стоповете ми се струват доста проблемни на нашите коли, При мен 2та вътрешни стопа са в доста окаяно състояние, самата пластмаса изглежда сякаш има микро цепки по целия стоп, а единия външен свети по-слабо на габарит. За влагата - тя си е перманентна. Става въпрос за оригинални диодни стопове. Примирил съм се че лятото ще си купа комплект нови на цена от около 740лв за комплекта...

Редактирано от Manniakk
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да да да, 1700 дай, ай стига глупости, вземи си от някой ударен отпред разпад 2007-2008 година един комплект за 200-300 лева и не се занимавай с глупости. Може да налееш още 10-20 лева да ги полираш едно хубаво и след това още 20-30 лева да им сложиш едно прозрачно, защитно фолио и забравяш за темата стопове.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

аз също имам за смяна, изгорял вътрешен ляв диоден стоп... за ауди А6 2005 комби

Редактирано от fromhell_
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

http://olx.bg/vtreshni-diodni-stopove-za-audi-a6-feyslift-kombi-07g-i67627560ето 70 кинта и си ти :)


Аз бях нацъкал от ибей 3-4 търга с по 10-20 евро ако падне нещо, то взех, че спечелих 2 от тях та после продавах стопове :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мерси :) , супер оферта..., а ако може и за централната конзола да ми кажеш нещо повече, като цена, нова, втора ръка, ремонт евентуално, ще съм ти още по благодарен....?

Редактирано от fromhell_
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за инфото... Ще видя застрахователя какво ще каже по въпроса. Това ще е решаващо за избора ми, но все пак ми се иска stock. Въпреки това тези на ULO и на Мagnetti Мareli не ми се струват лош избор, а и като цена не са от евтините. А оригиналните каква марка са, никъде на стопа не мога да видя.
Manniakk, моите са точно микропукнатини, но в по - уголемен вариант, интересното е че се получиха от веднъж (не е като да не си оглеждам колата всеки ден  :lupe: ).

А за конзолата и аз бях гледал в ebay преди време, че и мойта конзола се е понадрала, но си останах само с гледането.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...