Jump to content

Проблем при палене - А3 1.8, 125 к.с. 1996г.


CEST

Recommended Posts

Здравейте, колеги!

 

Тази вечер се случи следния проблем. Качвам се в колата, тръгвам да паля, обаче уви, не иска да запали, обикновено до 1 2 секунди най-много когато е студена пали. Врътнах на обратно ключът, следва втори опит, задържах малко повече и на таблото почна да свети лампата масло, не постоянно а 3 пъти премигва със звуков сигнал. Проверявам маслото, има масло. В същия ден си карах колата, нямаше проблеми. Какъв проблем е тази сигнализация? При липса на масло, не трябва ли постоянно да свети лампата. Лампата премигва само при палене и то след 3 4 секунди въртене. 

Колата е АУДИ А3 - 1.8, 125 к.с. 1996г. 

 

Благодаря Ви предварително!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Лампата, която примигва е за налягането на маслото и примигва, защото когато въртиш по-продължително на стартер без да може да запали, маслената помпа не може да направи необходимото налягане на маслото, което се отчита от датчика и съответно ти получаваш сигнализация на таблото за това.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 weeks later...

на мен ми го правеше тоя номер колата известно време....и ми се скъса едно уплЪтнение ,което се намира над нещото в което се завинтва масления филтър... O-ring гумен с времето гумата изгаря и се прокъсва.... аз установих  лед като ми избяга едно количество масло оттам ....добре че видях локвата под колата :D та откакто го смених не съм забелязал да ми прави това повторноо

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...