Jump to content

Какъв телефон да си купя?


Recommended Posts

Здравейте другата седмица ще ходя да си купувам нов телефон та се чудя какъв да си взема .Двоумя се между 2 телефона.Единия телефон е LENOVO VIBE X2 ,a другия е Sony Xperia Z3.Питането ми е към ,кои телефон да се насоча ,че нали знаете всеки е с различен вкус.Гледам,че ЛЕНОВОТО има 2 ГБ РАМ,а Сонито има 3ГБ.Другото,което ми направи впечатление ,е че единия е 8 ядрен,а другия 4 ядрен.Едни викат,не гледай сонито ,за нищо не стават трети ти казват,не гледай леново пълни боклуци,че така нататък.Общо взето гледам,че сонито е доста по-мощен и ми се струва като по стилен смартфон.Общо взето всичко,което знаете за тези 2 телефона ще ми е от полза.Чувал съм също,че Леновоте ,не поддържал вайбър.

Редактирано от drob4o
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За какво ти е телефона, кои са най-важните неща за теб в един смартфон - камера ли, звук ли, дисплея ли, издръжливост на батерията ли... Не виждам какво сте хукнали да мерите пи*ки, кой с колко ядрен телефон е и колко RAM има. Леновото отстъпва по почти всеки показател на Сонито. Въпреки това, след споделения горчив опит на хората около мен (роднини, приятели, колеги) със Сони аз лично не бих го препоръчал никому. До хубаво Леново досег съм нямал. Леновото е по-евтино. Лично на мен ми харесва повече. И няма такъв филм като "Леновото не поддържа вайбър". Поне ме разсмя от сърце! :D
Отиди най-добре в някой магазин и пробвай и двата. Тук колкото и да ти говорим представа няма да имаш точно какво ще изпиташ с телефона.
P.S. Не че нещо, но телефони за по половината от парите на тези двата вървят гладко и безпроблемно. Тук визирам бюджетни модели на LG и Motorola. Няма да усетиш измислената сила на повечето ядра и тройката RAM. Смея да твърдя че тук говорим само за маркетингови трикове и пичове, които искат да се "бенчат" (от бенчмарк) с другите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Търся такъв дето поне да може да му върви интернета гладко .Да може да се влиза в скайп фейса и разни други без да засича...Вчера си поиграх малко с едно леново по-старо от това,което гледам и ми хареса много.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 

.т,не гледай леново пълни боклуци,..

Пълни глупости.

За парите си е идеален.

Досег имам с няколко и досега проблеми няма.

Редактирано от alexvan
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мен вчера ме оборудваха със служебно Леново А328. Нямам сериозни наблюдения защото го имам от вчера, ъпдейтна се около 1ГБ дръпна, накачих му това онова - всяка команда и икона се отваря с лекота и без допълнително замисляне. Както е казал колегата alexvan, за парите си е екстра. 

 

Повечето (да не кажа всички) Леново мисля са с 2 сим карти, което за мен лично е плюс.

Редактирано от Sklepi
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 

Здравейте другата седмица ще ходя да си купувам нов телефон та се чудя какъв да си взема .Двоумя се между 2 телефона.Единия телефон е LENOVO VIBE X2 ,a другия е Sony Xperia Z3.

 

 

Няма много за мислене между тези двата. Разбира се Sony Z3.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На хартия Сони е по-добрия телефон - по-бърз, с повече памет, с официален ъпдейт до Лолипоп, много по-издържлива батерия, по-добра камера, слот за памет. От друга страна е по-голям и по-тежък - Леновото е на ръба за работа с една ръка. Чул слухове за лош сервиз на Сони....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За цените е ясно :blush:

Но той пита, кой от двата да вземе, а определено по-добрият е сонито.

 

 

 

Търся такъв дето поне да може да му върви интернета гладко .Да може да се влиза в скайп фейса и разни други без да засича...Вчера си поиграх малко с едно леново по-старо от това,което гледам и ми хареса много.

 

На тези ти изисквания и едно Мото Е 2014г. ще ти върши перфектна работа, да не говорим за Мото Е 2015г. или Сони Е4g :lupe:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега понеже аз изтървах моя и му счупих леко джама, а и си беше за смяна де, та и аз гледам.

Но ти сравняваш телефони позиционирани в различни пазарни ниши

Все едно Сонито е S класа, но без много екстри, а това Леново е Е класа, с хубави джанти.

Алтенативата на Z3 на сонито при леново е X3 pro , и обратното на Х2 алтернативата при сони е Z2

а затова дето си писал, че искаш може и по-евтин телефон зависи както са ти казали колегите кое ще ти пасне в ръката

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ползвам Леново Vibe Z K910 от около половин година. Не бих го заменил за никой друг който е на позара в момента. При пряко сравнение с S5 който има в къщи - не отстъпва и грам, дори и превъзхожда. Леново не е безименен китайски производител, използват качествени компоненти с ежеседмични ъпдейти на фирмуъера.

Sent from my SM-P605 using Tapatalk

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 years later...

За да не отварям нова тема ще ползвам тази на колегата, тъй като заглавието е общо. Накратко двоумя се между тези два телефона:

https://mobilebulgaria.com/telefoni/samsung/galaxy-a50

https://mobilebulgaria.com/telefoni/samsung/galaxy-a30  -

Като при А30 не става ясно ако избирам с 4GB RAM, каква ще бъде цената, ако разликата тогава с А50 е от порядъка на 50 лв, то бих взел А50.

А накратко критериите са само два: да е нов и модел от тази година с последното поколение андроид (9.0 или 9.1) и да има максимално много RAM, всичко останало не ме интересува и не ме вълнува дори и камерата.Не държа и на голям дисплей.

Въпроса ми е  - в този ценови диапазон максимум до 600 лева, може ли да се вземе нещо по-добро (качествено) покриващо горните два критерия. Като да уточня не държа да давам 600 лева, ако намеря същото за 300 бих го взел за 300. Леново и Хуавей отпадат, остана само ако има препоръки за Xiomi.

Фен съм на тази марка, ,но това например не мога да го видя никъде, нито на каква цена е:

https://mobilebulgaria.com/telefoni/lg/g8-thinq

И другото  - търся си телефон без договор от мобилните оператори, на свободна продажба нов с гаранция и да не е локнат към някоя от мрежите. И да не е dual sim, това е последното условие.

Та за тази цена има ли нещо по-добро?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Щом цена и софтуер са ти по-важни, а не толкова хардуер, не си взимай Самсунг/ Xiomi! Вземи си Нокиа или Моторола. Телефони са им с Android One и ще получават много по-навременни ъпдейти и за по-дълго време. 

 

https://www.citytel.bg/nokia-x6-2018-64gb-4gb-ram

https://www.citytel.bg/motorola-g7-plus-dual-sim-64gb-4gb-ram

 

И 2та телефона са много приятни за цената си.

 

Вече ако се напънеш малко за...

https://www.citytel.bg/nokia-8-1-64gb-4gb-ram

... ще останеш още по-доволен. С чувствително по-добър чип е. 

 

Иначе 2та самсунга дето си си избрал хубаво са с 9ка, но най-вероятно никога повече няма да получат ъпдейт.... 

 

Редактирано от aRobben
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В никакъв случай не оборвам написаното от теб, но на сегашния ми телефон, като получавам редовно ъпдейти цикленето стана още по-осезаемо, ресетнах му заводските настройки и не получавам никакви ъпдейти и пак цикли по 10 секунди ако минавам от един прозорец в друг, да не говорим да ми отвори Гугъл мапс, ако съм на път някъде. Така, че взема ли телефон не мисля да го ъпдейтвам повече и дори ще ги спра ъпдейтите, защото ще трябва да го хвърля на 2-та година.

Иначе  Нокията от последния линк ми се струва добра, но в последните години не се считаха за особено надеждни, а и леко ми надхвърля бюджета.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ми карам Ауди ве, как да са изтърсА с тоо покофон, като не е ябълка поне Самсунг.

Тва в кръга на шегата разбира се.

Някой хакер може ли даде акъл как да си инсталирам фонетична клавиатура, защото дръпнах едно приложение от плея, но нещо не се получава хич, а да пиша на латиница, когато не  е нужно не ме кефи. И също така One drive ли е опцията за "облак" където мога да си кача контактите? Не ми възприе ес ди картата и се наложи да я форматирам  в exFAТ. Имам и още въпроси ама ми става неудобно да питам повече :hilezh:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

в настройките на езика > клавиатури, може да избереш фонетична клавиатура - най-добре с нея да пишеш, а не да инсталираш допълнително приложение.

 

 one drive е основно за съхранение на файлове. Контактите можеш да ги импортнеш в Гугъл акаунт (това е и най-сигурния вариант, за да са ти винаги под ръка, когато сменяш устройството).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...