neikov1984 Posted April 7, 2015 Report Share Posted April 7, 2015 (edited) Привет колеги!Според вас разпределителните валове на SWAG, KOLBENSCHMIDT заслужават ли си или задължително трябва да се купи оригинален вал.Ако има и други фирми,производители на валове, тествани и доказали се ще е добре, ако споделите.Благодаря! Edited April 7, 2015 by neikov1984 Link to comment Share on other sites More sharing options...
martin_ganev Posted April 8, 2015 Report Share Posted April 8, 2015 SWAG е фирма опаковчик а не производителЗа мен Kolbenschmidt е по добрия вариянт.С какъв мотор си ,че ще сменяш валовете?То къвто и вал да сложиш ако си със старите 2.5тди все тая проблема е в мазането на валовете и несе ли оправи мазането и новия вал ще е дира след време. Link to comment Share on other sites More sharing options...
neikov1984 Posted April 8, 2015 Author Report Share Posted April 8, 2015 (edited) 1.9 TDI AVF майстора каза, че е износен, равномерно, и че страдали от това. Зимата, сутрин палеше по трудно и претрисаше, но само сутрин и само първо палене......дюзите са ми в норма...но стойностите на валовете с VAG COM, синхронизация, постоянно варираха, и се меняха....от ниски до по- високи стойности..... Edited April 8, 2015 by neikov1984 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tedyy Posted April 8, 2015 Report Share Posted April 8, 2015 АЕ също е вариант,мисля че това е фирмата която прави валовете за първоначално вграждане.Аз вече минах по този път. Link to comment Share on other sites More sharing options...
neikov1984 Posted April 8, 2015 Author Report Share Posted April 8, 2015 АЕ каде се продават? Ти какъв сложи, доволен ли си и промени ли се колата? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tedyy Posted April 8, 2015 Report Share Posted April 8, 2015 (edited) АЕ сложихедин приятел ми го изнамери от някаде но не знам от каде.Колата в момента си е същата както преди ремонта,имаи предвид че трябва задължително да смениш и повдигачите и е хубаво поне те да са оригинални,също лагерите,семеринката и нови болтове . Edited April 8, 2015 by Tedyy Link to comment Share on other sites More sharing options...
neikov1984 Posted April 8, 2015 Author Report Share Posted April 8, 2015 Да знам, повдигачите ще са INA Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts