Jump to content

Allroad 2.5 Tdi 2003 AKE


Mitko Dimitrov

Recommended Posts

Здравейте,

 

От днес съм притежател на въпросния модел, сряда ще имам малко повече време и ще направя подробни снимки с въпроси. За сега имам няколко въпроса:
- Искам да си взема кабел за диагностика, в olx има доста варианти и са около 30-40 лв. Може ли да ме насочите точно кой пасва за Allroad-a и ако е възможно да става и за другата кола - Passat B5.5

- Ще ми пратите ли линк от къде мога да дръпна Service Manual и разните други книжки, които си вървят с колата?

- Колата е със зимни гуми -225/55 17. Ще ми припоръчате ли летни гуми(ще ги сложа на същите джанти за сега, по-натам ще си купя джанти за зимата)

- На таблото има знака със колата и стрелките, човека от които я взех, каза, че предния десен нивомер(или нивомат, не съм сигурен как се казва) е дал грешка и верояно трябва да се смени. Ще проверя тези дни дали не е прекъснат кабел някъде и ще го тествам(намерих една тема, в която пишеше, че трябва да има 5V)

- Като грешки на таблото ми дава, че е изгорял единита крушка, но той си свети?
- Друга грешка която дава на таблото е че накладките са за смяна, но човека ги бил сменил, възможно ли е да са сложени накладки без датчик и просто така да го засича? Предполагам може да се изчисти от VCDS-a ?
- От време навреме ми светка ABS лампата и едновременно с нея само, че от страната на оборотомера оранжева иконка с триъгълник, удивителна и стрелка, която ги заобикаля, възможно ли е тези две индикации, да са свързани с накладката?
- За първи път карам автоматив и може би още не съм свиканал, но когато колата тръгва ми се струва доста мудна, дори има около 1 сек в която имам чувството, че се чуди какво да прави. 

- Препоръчайте ми добър майстор/диагностик в София, където мога да я закарам колата. Съща ако някои има малко свободно време и е със същия модел от София, може да се видим да обменим опит и да изпием по една бира :)

 

За сега ''само'' толкова въпроси, скоро ще направя снимки и ще питам още работи. Иначе като цяло колата много ми харева, има място за всичко. За навигацията и за разхода няма да питам доста изчетох по въпроса и мисля, че са достатъчно ясни нещата там :)

Редактирано от Mitko Dimitrov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Честито и безавариино.
Кабела няма специфика,трябва ви  ОБД2-УСБ кабел и VCDS 12.12 при мен чете колата отлично,няма грижи и с адаптирането,Относно описаните грешки звучат доста тревожни,дано продавача не ви е подвел,най вече с лампата за нивото но най добре една диагностика и да кажете какви са грешките и съответните кодове.

Разхода е крака,относно навигацията има мноого предимства с които мога да помогна.

 

10390127_867873149920388_289546981606107

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега по проблема с пресветването на АБС и ЕСП си провери стоп машинката, ако е за смяна е евтина 20 и няколко лева, ако не е от това чекни я с вагкома едва ли е от накладките моите 2 седмици свети лампата преди да ги сменя. И да те питам предните и задните ти гуми имат ли разлика в износването? А за гуми те съветвам да не слагаш китайци защото на тези нашите пътища и тази тежката кола бързо ще станат на балони.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за отговорите. За момента ми е най-належащо да намеря читав майстор/сервиз в София за първоначално обслужване и преглед. Ако препоръчате някой ще съм много благодарен. До сега съм си правил пасата при емк33, но ми се иска алроуда да го погледне човек, през които ръце са минали същите модели. Може и на лични да пишете.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз не съм от София,но чета тука в форума хората горещо препоръчват Д Брос Аутомотив и аз ако бях на твое място бих им се доверил напълно.Лично мнение :) Успех и дълги безаварийни километри с "Урода" :))))

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте, оставих колата при майсторите на пръв поглед не толкова сериозни проблеми, но ще видим :)

Ще ми трябват летни гуми и съм се замислил дали да сложа летни на джантите, които имам сега или да си купя втора употреба джанти и да сложа на тях летни, като чуденето идва от тованче в момента съм със 17ки, а мисля да сложа 16ки, какво мислите до колко ще се промени поведениетп на пътя и разхода със 16ки? Само да вметна, че за мен външния вид на джантите/гумите няма никакво значение.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте,

Колата е оправена. Потвърждавам мнението за D-Bros много добри майстори! Цените са добри, а вниманието и отделеното време ви гарантирам, че няма да го получите на друго място.

Частите поръчах от колегата Райно, за пореден път оставам изключително доволен!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...