Jump to content

Избор на климатик 9-ка


Recommended Posts

Колеги налага ми се да климатизирам една спалните /12 м2 / в апартамента ми с климатик, трябва да подчертая, климатика ще се ползва основно за охлаждане през лятото и за отопление само в преходния период докато пуснат парното и евентуално, ако има авария с парното през зимата. Така като няма да ми е основно средство за отопление съм заложил бюджет 1000 лв с монтажа, спрял съм се на няколко модела, но не мога да преценя кой е най - удачния избор тъй като в този ценови клас изобилства от машини / повече китайчета /   на тези съм се спрял, но ако имате нещо друго по- добро предлагайте. 

 

1. http://www.technomarket.bg/products/09135176/samsung-ar-09hsfsс включен монтаж

2. https://www.zora.bg/sharp/ayae-x9psr/26334с включен монтаж 

3. http://viktorelektrik.com/?p=7233 + 150 монтаж 

4. http://eviss.bg/shop/%D0%BA%D0%BB%D0%B8%D0%BC%D0%B0%D1%82%D0%B8%D0%BA-hitachi-rak-25pxa-rac-25wxa/1130 с монтаж този идва над бюджета, но пък на книга е най-добър 

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей колега. Аз съм със същият размер спална. От 5г. използвам обикновен климатик Панасоник 9ка. Много съм доволен от  него, и вече две зими се топля с него. Яд ме е, единствено ,че не дадох още 100лв за 12ка. Моята идея беше като твоята. Но в последствие реших да го използвам, дори през зимата, като не го спирам през този сезон и ползвам тръбите от банята и тоалетната за помощно отопление  . Последните две зими бяха топли все пак. Аз го използвам да отоплявам и охлаждам дори хола, които е срещу спалната, затова ми се иска сега да е по - голяма серия. Може би се мъчи повечко компресора. Един ден ще сложа и в хола, но все отлагам. Не ми харесва, разпределението на въздуха от вътрешното тяло , тоест положенията които заема голямата клапа. Сравнявам го с три измислени марки в моята работа.  Но това мисля, че няма как да се разбере в магазина. Моят е поставен срещу спалната и когато е на студено е приятно , но много коварно за тялото. На топъл режим вече е приятно. Нека ти монтират гумени тампони под външното тяло. За мен беше важен монтажа и платих, по - скъпо + пластмасови кутии, за да не гледам грозни тръби . Бившата ми жена е с Дайкин - Чешки от две години и за сега е доволна, въпреки че има и негативни мнения. Ползва го целогодишно за хол около 20 м2 , но е 12ка. Мисля, че Фуджицу също е добър избор.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Публикувано (Редактирано)

От тези, аз поне бих избрал Дайкин - нов модел, казват, че е ОК.

Иначе MHI SRK/SRC 25 ZMP-S е добър избор за спалня.

exstasy - Ясно ми е, че Митцуту е най-добро, но както казах бюджета е 1000 лв и ми се иска да не го надхвърлям, но ако реша някой ден да се топля с клима то ще е с Zubadan

 

Нека ти монтират гумени тампони под външното тяло. 

Това задължително ще бъде направено при монтажа най-малко заради съседите, хората не са длъжни да търпят вибрациите му, ако има такива .

 

 От 5г. използвам обикновен климатик Панасоник 9ка. Много съм доволен от  него, и вече две зими се топля с него.

Колега зимите по нашия край са една идея по "люти"  :hilezh:

Редактирано от mikele
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...