Jump to content

Колата губи вода


raffa

Recommended Posts

Здравейте колеги. Колата ми губи не малко вода , а като отворя капака да видя къде и що е мокро , няма теч и не знам кво да правя... преди месец-два гарнитура на главата смених (+ шлайфане) и сега майстора ми казва "няма как да е от гарнитурата пак , гаранция ти давам". Какъв може да е проблема? Между другото зимата като бях с антифриз губеше много малко, а сега колкото повече загрява и  включва перката , толкова повече губи. Колатее АБК и е на газ. На някой ако му се е случвало подобен проблем с колата нека сподели (:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

трудно забележимо спукано маркуче/тръбичка.

 

нормално е да изпуска различно с различни течности - антирфриза и водата са с различна плътност. И с повишаване на температурата плътността на водата намалява, за разлика от тази на антифриза.

 

винаги е добра идея да си смениш всички маркучи отпред, за безопасност...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 8 months later...

Провери О-пръстена отзад на главата, като тече не си личи. Също и отдолу водната помпа огледай. Най-добре се вижда теч на канал или подемник с фенерче и на студен двигател или поне не загрял. Сваляш кората (ако имаш) и скиваш всички, абсолютно(!!!) всички връзки и съединения. Течноста както знаем тече надолу, така че все ще го видиш тоя мистериозен теч :zustimm:. Успех и да не забравиш да се отпишеш после :razz:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Огледай покрай изпарителя и масления охладител.При мен също губи, но малко 1л/1500км. и доливам, че нямам време за сервизи в момента.Поне при мен сълзи от тях.Както са казали колегите, фланеца зад мотора задължително да се погледне и смени О-ринга.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...