Jump to content

Проблем с автоматична ск. кутия Ауди а3 1.8Т - 2000 година.


Tonkata_92

Recommended Posts

Колеги, нужно ми е мнение относно проблем със скоростите. От време на време при по - продължително или по спортно каране автоматика ми влиза в някакъв авариен режим. Не ми показва грешка на таблото но започва да прави проблем при местенето на скорости. Започва да се форсира и да не може да зацепва адекватно. Пример( давам газ, стига до 4000 оборота и изведнъж зацепва в движение и кара само на 1-ва и на 2-ра скорост). Започва да не може да върви. От място потегля и си кара само на 1-ва до 6000 оборота и мести скорост като пусна газта за момент но повече от 2-ра не може. Спирам и оставям колата да почине и проблема затихва за ден - два. Като махна клемите от акумулатора и след половин час ги закача, проблема изчезва за около 2-3 седмици. След това някъде по пътя пак се появява.
Какви са възможните проблеми. Не ми е ОК да треперя по пътя с ключ 10-ка в ръка ... 
Казаха ми, че има вероятност да са тръгнали скоростите, имало някакви съединителни дискове, които се триели и създавали този проблем. Ремонта струвал около 700-800 лв.
Втора употреба кутия струва 500 лв, но знам ли на какъв трън ще се набия ... 
Има ли вероятност да е от маслото. Да е изтъняло с времето и да загрява прекалено бързо. 
Купил съм си масло но искам мнение за да знам дали въобще да го сменям в GEMINI-4 на 100% смяна с вакум помпа ?
Моля за съвети и адекватни мнения. Благодаря ви ! 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Най-накрая да видя някой с 1.8т автоматик :) 

И аз имам подобни проблеми, но при мен няма значение топла ил истудена. Като дам рязко газ, сваля една скорост, започва да ускорява и сслед една секунда вдига на следващата и след още една секунда връща пак на по ниска. Получава се някакво втрисане всеедно прескача или всеедно компютъра се обърква нещо :(

 

Мисля, че има общо с маслото но, в случая тъпото е, че ако го смениш и не се оправи трябва да отваряш скоростната кутия - демек новото маслото е фира.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 months later...

Смених маслото на скоростите, но проблема си остана. Сега ще я откарам да видят дали проблема не е от управляващият блок на скоростната кутия. Ако проблема не е там, значи е от феродовите дискове на скоростите, а това е много-много КОФТИ ...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 8 months later...

четох в един форум за ресетване на автоматичната коростна кутия, опитах и мисля че има подорение. при превключване от първа на втора риташе, а след ресета значително по неусетно превключва.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 years later...

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...