Jump to content

Recommended Posts

Колата е ауди а6 ц5 2.5 тди аке 180 к.с. и от 1200 до 1800/1900 оборота турбото си подсвиркваше едно такова готино,но до вчера .Сега от 1700 до 1900 об. всякаш стърже/хърка- подобно на "издъхващ" говорител при повече бас, едно такова дрезгаво ,все едно, че е присипнало.. Това е само като е топла ,иначе на студено си свирка както преди- безпроблемно . Промяна в ускорението няма ,само това стържене ми убива настроението.. Някакви предположения, ако имате колеги ,моля заповядайте, ще съм ви много благодарен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Първото предложение е да спреш да караш до като не са станали целите перки на стружки и все още е спасяемо положението. Сваляне на турбината и рециклиране. Кофти е, че явно вече са опрели лопатките в охлюва щом чуваш стържене, но предполагам че подлежи на съживяване.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Проблема е че не мога да спра да я карам понеже всеки ден пътувам до работа с нея , а и следващия месец ще пътувам до България д нея. Иначе какви пари излиза рециклирането, горе/долу да си имам на представа , защото чешките майстори все с ново искат да сменят и едни цени обявяват все едно милиони изкарваме на месец

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не съм запознат много с цените, но май едно рециклиране излиза приблизително колкото една турбина втора ръка. А това също е вариант, щом не можеш да спреш колата за известно време.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Проблема е че на студен двигател не го прави,а като е топъл се чува в определени обороти и ме подлудява,а нямам време да отида до някой сервиз(не че знам някой читав),за да кажат какво и е...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Следващата седмица ще ходя до сервиза където правих обслужването и ще гледаме какво ще става. Има промяна в звука , вече не стърже,но се чува един много специфичен звук ,все едно самолет излита и зверски ме дразни. Вече не мога да се кача в нея с желанието ,с което се качвах преди

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А нормално ли е когато моторът е студен турбото да има по-различен звук, отколкото като е топъл? Не говоря за съскането - него си го има винаги. При мен като е студен се получава като леко виене при ускорение и повишаване на оборотите, което изчезва след първите 2-3 километра.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен е нормално, но нека по-компетентните колеги да кажат. Моя "Удю" е много шумен след 2200 оборота като е студен , а след няколко километра (от 2 до 5) утихва.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

замисли се дали някой доверен човек да не ти прати една турбина втора ръка оттук и там само да я боднете. АКо не друго на душегуба турбината е на удобно място за работа.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не разбирам от двг или пък турбини, затова тази седмица една диагностика и преглед от майсторите и да гледаме какво ще става. По принцип не бих тръгнал на дълъг път с някаква повреда , да се надявам че майсторите ще си свършат работа

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Аз съм в Италия и карам същия модел. Преди седмица ми отказа турбото и се оказа, че перките са разбити. За рециклиране ми искаха 320€, но за да ти дадат гаранция искат и смяна на масло и филтри и почистване на картера. Като сложиш и работата, ти идва около 500€. Но преди да предприемеш каквото и да било, се консултирай със доверен сервиз, защото има и доста други причини за проблеми с турбото. Въртя по около 300км на ден, по работа и на мен ми беше важно да не спирам колата, но това само задълбочава проблемите. А проблема е сериозен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 weeks later...

Такаа ... В България съм си и ходих да се допитам до 5 сервиза какъв може да е проблема. В единия ми казаха ,че пробшем в скоростната кутия, в следващия че е някакъв лагер на динамото , а в другите три ,че е турбо. Оказа се че е турбо(откачихме го от буксите и шума изчезна) ... Та мисълта ми е какво да правя, рециклиране или някакво втора ръка. Ако е за втора употреба намерих няколко в олх.бг и специално това най ми хареса http://olx.bg/i2/ad/turbo-retsiklirano-2-5-tdi-gt2052-hibridno-ID5miHG.html#:ae11668b0e... Ако може някакви насоки ,дали за тези пари си заслужава такова турбо или ако има някой в тази област на когото му се занимава да го види , защото времето ме ограничава и ако трябва да правя моето много времето сигурно ще отнеме... Благодаря много на отзовалите се!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...