Jump to content

Проблем при смяна на скоростна кутия C5 quattro


lennox

Recommended Posts

Та, колеги, помагайте

 

Случката е следната:

Колата e ауди а6 ц5 куатро автоматик 1998г

Счупиха ми се скоростите. Взех друга автоматична кутия, но от 2.7 битурбо. Майсторът, ако може въобще да се нарече майстор, въпреки, че ремонтира само аудита и със сигурност доста от вас го знаят ме уверяваше, че става. Тия от моргата също ми казаха, че става, но….Моите скорости (счупените) от 2.8 са 5HP-19 DEX , тия от 2.7 са 5HP-19 EDF. Кутията я сложиха без проблем, колата тръгна , но минава в авариен режим винаги, когато премине 40 км/ч. т.е. компютъра на кутията не може да работи с тая кутия, заради някакъв сензор, който е вътре в кутията и е различен. Взех компютър за скоростите от 2.7 и го сложих. Той работи с нея, но пак минава в авариен режим, защото пък компютъра на двигателя не работи с този компютър от тия скорости. Казвайте какво да правя. Дайте някакъв съвет/майстор. Не ми се дават още пари за друга кутия .От София съм…..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

С моя компютър изписва, грешка в сензор за скоростта на/в кутията. Самият датчик е различен при двете кутий и е вътре в кутията. При едната е датчик на Хол, а при другата…непомня точно какъв беше. Вариант е смяна на датчиците, но трябва да се разглобят двете кутий, а тая от 2.7 е вече качена на колата и не е сигурно дали ще стане. Искам да пробвам първо без да ги свалям, т.е. само софтуерно ако може да се излъже по някакъв начин.

С другия компютър от 2.7 ми изписва грешка, че комп на двигателя не открива или по точно, че не може да се свърже с компютъра на скоростната кутия и тая грешка не може да се трие. Докато при първият вариант с моя компютър грешката се трие и при вдигане на над 40км/ч пак излиза.

Те дори и компютрите хардуерно не са еднакви. Единия(2.8) е в 512кб памет, другия(2.7) е с 1мб памет. Иначе ако са с еднакви памети може да се презапоят чиповете и става…правили са ги българите :). При по-старите скоростни кутий става…...

Май ще си търся кутия от 2.8, пък тая ще я продада рано или късно…..Няма друг начин



Може да се прекодира компютъра на двигателя да работи с тази кутия, но ми трябва рамата на двигателя на тази от 2.7, а аз го нямам (кутията е от морга…)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...