Jump to content

Проблем със сигнала от камера за задно виждане при включен двигател


Recommended Posts

Здравейте!

 

Да не отварям нова тема, искам да използвам тази на колегата.

 

И аз също имам монтирана китайска камера за задно виждане, която е в левия плафон. Проблемът се изразява в следното нещо. От 10 включвания на камерата, тя се включва примерно 7 пъти. Три пъти камерата не подава изображение (черен екран), а се вижда само в лявата част на автомобила, със сензорите за парктроника. Връзките ги проверих и са здрави. 

 

Проблемът започна да го прави последния месец. Може камерата да тръгва да си отива, но според мен е малко вероятно, по-скоро друг ще в проблема. Няма значение дали е запален автомобила или не. Случвало се е примерно запалвам колата и камерата си работи. Тръгвам да паркирам и черен екран, няма изображение. Случвало се е й в обратния ред.

 

Колата си е с оригиналната MMA. Не е Android. 

Screenshot_2023-12-28-16-20-34-896_com.miui.gallery-edit.jpg

Screenshot_2023-12-28-16-20-51-254_com.miui.gallery-edit.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Провери си кабела между задния капак и колата - може да е почнал да се къса на сгъвката. Обикновено проблема е в него. Другото е да не дават добър контакт буксите/чинчовете на камерата - напръскай ги с контактен спрей.

Редактирано от VBI
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Проверих ги, видимо няма нещо накъсано или разпоено.

 

ПС. Не знам дали е възможно да е от това, но ако комфортния модул, който управлява светлините на рег. номер и светлините на заден ход са свързани, проблемът бе в изгорели лед крушки от дясната страна, на осветлението на номера. Онзи ден, като са изгорели повече ми даде индикация за не работещо осветление. Смених въпросната лед крушка, с нова и за момента камерата работи всеки път. От тогава са минали два дни, така, че ще видим.  

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 months later...

Здравейте! За да не отварям нова тема. Камерата за заден ход изведнъж спря да работи. Появи се черен екран, но линиите посочващи траекторията на гумите работят. Купих нова камера - китайска, която се вгражда на мястото на светлината за заден ход, но няма ефект. Лампичката за номера свети, което означава, че има ток, но камерата не работи. Според мен е малко вероятно да е прекъснат кабела по трасето към мултимедията, които минават под тапицерията на тавана. Къде може да бъде проблема. От къде взима информация, че положението на скоростния лост е на заден ход? 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Провери кабела между задния капак и купето - вероятно е прекъснал.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...