Jump to content

Настройка на Audi HomeLink Remote

Devenskia

Recommended Posts

Здравейте, колеги.

Не успявам да "обуча" HomeLink Remote  на Ауди А8 (2013) с вратите в къщи, които също за немски (Hörmann).

Изпълнявам всичко, както си е описано в книгата на колата, светлинните индикации и компютъра в колата показват, че всичко е наред, но след процеса на обучение на системата не се задействат вратите...

Не смятам, че проблема е в самата електроника на вратата, но приемам всякакви предложения какво да предприема от тук нататък.

Благодаря на отзовалите се!

И друг колега имаше проблем с това. Оказа се, че е софт проблем на модула. Отиди в порше да ти го оправят.

• 11 months later...

Аз имам същия проблем. Никой не може да го оправи - нито Порше, нито HomeLink.

От HomeLink казват, че колата трябва да има инсталирана версия 7 за да работи с последните дистанционни на Hormann. От Порше казват, че инсталираната версия е 30. Толкова ми писна да се разправям, че си купих специално дистанционно Hormann, което влиза на мястото на запалката.

Ако вратите ви са с rolling code - прочетете им упътването, за да научите как да добавите съответното копче на HomeLink (след като го програмирате да запомни дистанционното) от рисийвъра на самата врата. При мен поне така проработи (вратата е на друг производител и не се получи от първите 2-3 опита).

Аз съм с дистанционно за две врати към гаражите ми,на колата имам 3 бутона за врати,ама идея си нямам как да обуча бутоните на колата ?Къде да чета как става?

В ръководството на колата трябва да има описан процеса, в тубата има много клипове, както и на Хомелинк сайта. Вариантите са два активни и пасивни, едните стават по лесния начин другите трябва отваряне на кутията на управлението, за да се вземе сигнала.

П.П. Аз също се отказах и си мъкна добрите стари дистанционни :))

Димо,малко съм скаран с тия техники :hilezh:,ще погледна някои клип все пак.При мен е едно дистанционно за двете ми врати,та само едно нося.

• 2 years later...

И аз си скъсах нервите с гадната системка, накрая отидох в една фирма за дистанционни в София,  избрах един тип приемник и едно дистанционно (пробвах ги на място към колата), което работи със системата на Ауди и си вързах приемника паралелно на съществуващия на бариерата и още един приемник паралелно на асансьора за колите и сега си щракам бутончетата на плафона..... цени 110 лева 1бр приемник и 40 лева за дистанция, тотал 260 лева и съм в бизнеса....с 3-те бутона

• 1 month later...
On 7/20/2015 at 8:40 PM, Devenskia said:

Здравейте, колеги.

Не успявам да "обуча" HomeLink Remote  на Ауди А8 (2013) с вратите в къщи, които също за немски (Hörmann).

Изпълнявам всичко, както си е описано в книгата на колата, светлинните индикации и компютъра в колата показват, че всичко е наред, но след процеса на обучение на системата не се задействат вратите...

Не смятам, че проблема е в самата електроника на вратата, но приемам всякакви предложения какво да предприема от тук нататък.

Благодаря на отзовалите се!

Здравейте, някакво развитие по темата? И аз имам проблем с обучението на HomeLink, но на a6 2015 г, при мен изобщо не реагира (няма светлинни индикации от колата, както се очаква), двигателите на вратите ми са Hörman и доколкото знам е със скачащ код. Има още е една подробност, колата е щатска.

Не правиш нещо както трябва.

Обучавал съм точно на американка и нямаше проблеми.

Провери дали трансмитера работи. Пред радиатора е.

Какво развитие да има, чакаш отпред с дистанционното докато светне колата. Понякога се чака към 3 минути. Ако не светва изобщо нещо не ти е наред.

Мерси за линка Congo, има го моя модел, но пише, че се поддържа след версия 7 на софтуера, но моята е 4 и  Country Code 5.

Edited by VBI
Цитиране на предходно мнение!

• 2 months later...

Дейба и хоумлинка скапан, може ли някой да ми обясни как е възможно, обучавам дистанционното, мига три пъти, вика - евала, обучих се, натискам бутона и НИЩО, не мърда мамка и и бариера мръсна! Дистанционното за 2 лева - цък и отваря....

Намери упътването за бариерата - ако е с rolling code трябва и оттам да запомни колата като ново дистанционно.

• 5 months later...

И кво прайм ся?

Купих си тая кола специално заради хоумлинка за да спестя 70 кинта за второ дистанционно и ся вратата иска версия 7....

Баси гредата.... някакви идеи?

Трябва да си ъпдейтнеш Homelinka до версия 7 и мисля,че всичко ще заработи без проблем.

П.П. Питам те,защото аз съм с Horman bisecur и там и каквото и да правих не се получаваха нещата докато не сложих външен приемник.Сега си работят без проблем и са много удобни даже.

Цитат

Homelink-a не се ъпдейтва. Купуваш си правилния модул с правилната версия за правилния континент.