Jump to content

Проблем с температура на А4 Б5 1,9 TDI AJM (pd) 12/2000год


Tqko

Recommended Posts

Здравейте Колеги. От зимата насам колата взе да ми прави Леки пачове с температурата. Карайки по магистралата стрелката слезе до 70гр и след около 30 секунди се върна до 80 и замръзна там. От пролетта насам започна да ме разиграва още от паленето до 90градуса за около 200метра( което е невъзможно) и след това пак на 60 за 10 секунди . Постоянно и правех диагностика. Грешки никакви ... нито с делфи нито с вагком. По даннк на двете програми ест темп се разминава с показанията . Темп не се качва по нагоре от 79 гр при което въпроса беше ясен ... датчик и термостат. Първо смених само датчика преди 5 дена ... темп заби на 90гр на табло , а по програма пак 75 80 гр ... озадачих се . Замислих се за таблото вече . Вчера смених антифриза и термостата ... ново 20 ... колата загря до 110 ... 112 .. дори на момент отиде до 117 градуса ... на 51 канал 90 твърдо ... на 49 1 към 1 .. 114- 115 гр със стрелката на таблото. Мъркучите меки .. тапата леко изсъска ... антифр нормално топъл НО не 112гр !!! ... Само неможах да пипна другия кръг мъркуча. предполагам се е обезвъздушила вече от смяната на антифриза . Тази сутрин тръгвам на работа и минах покрай колата да видя просто на на 49ти и 51 кво пише .87 кода на климатроника имам .. потресен 67 и нагоре расте темп ... студена кола ... Дайте мнение защото за мен вариантите са няколко ... Датчик ... термостат ... водна помпа ... друг скрит датчик ... Табло ...

Предварително ви благодаря за мненията ... надявам се да ми помогнете .

п.с. ще пусна тема за ремонт на подгревни килимчета на седалки ... голяма игра беше ... сега се сетих ;)

поздрави на всички ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Най-вероятно имаш проблем със самото табло. Все пак температурата не я сравнявай по климатроник, а с ВагКом защото ще те излъже. Просто виж в контролера на двигателя каква температура показва ЕКУ-то и го сравни с таблото, после пиши какви разлики си отчел. Ако гледаш показанията през климатроника ще се подведеш - има доста изписано във форума защо.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

БЛАГОДАРЯ КОЛЕГА ... днес по-късно мога да ти пратя клипче с всички мурафети които ми прави това табло с температурата ... колата е закачена на делфи и клипа не е много дълъг ... ако е удобно кажи да ти пратя да видиш ... поздрави :)

Цитиране на предходно мнение!

Редактирано от VBI
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сложи клипчето в някой от свободните сървъри за прикачване и пусни линка тук.

Редактирано от VBI
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

проблема е решен ... излезе табло ... малкия чип е бил натрупал някви грешки ... преинсталирали са ми го и се оправи ... нямам идея как се пуска клипчето тук ... но бих искал да го пусна за да може който има подобни проблеми да знае от какво е ... имам и материали за подгреви на седалки и ремонта им ... но не знам как да го споделя тук ... извинявай че те занимавам, но ако може да ми обясниш или да ме насочиш горе-долу .... ще съм ти благодарен ;) поздрави!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...