Jump to content

Теч на бензин от въгленовия филтър на бензинови изпарения

yanosh.kunsh

Recommended Posts

Здравейте, колеги.

От известно време с сблъсквам със следния проблем - тече бензин от въгленовия филтър на бензиновите изпарения (намира се под преден десен калник). След спиране изтичат около 50-100 мл. бензин, като в движение явно също тече, тъй като мой познат, който караше след мен, ме увери, че се е носела силна миризма. Придружено с това е и съскане от капачката на резервоара при развиването ѝ (явно се задържа налягане, а не вакум, тъй като се усещат бензиновите изпарения). Течът идва от входната тръба за въздух на въпросният филтър(долният изход на снимката).

Автомобилът е Audi A4 1.8T, 150 коня, 2001 година, код на двигателя AVJ.

В първия сервиз, в който отидох заявиха, че е запушване на горивните пътища и трябва да се свали резервоара и пътищата да се продухат - след тяхната намеса проблема остана.

След 5 минутна консултация с Мишо от Герман (човека нямаше време да направи обстоен преглед и за това го помолих просто да даде предположение) смених въпросния въгленов филтър - което не реши проблема.

В Порше София Запад заявиха, че искат да сменят следните части (общата стойност на ремонта, който аз отказах, възлизаше на 800 лева): въгленов филтър на бензинови изпарения, клапан за бензинови изпарения(това е клапанът, който издърпва бензиновите пари от въгленовия филтър) , бензинов филтър (монтираният на автомобила не е бил оригинален), капачка на резервоар.

От автоморга купих клапан и капачка за резервоар с надеждата, че проблема може да е някъде в тях. Уви, явно проблема е някъде другаде.

Проверих новия клапан дали създава вакум, като разкачих входния маркуч и сложих пръст си - създава вакум и цъка. Старият клапан доста слабо засмуква и явно наистина е имало проблем там (но не само).

От нещата, които ми препоръчаха в Порше, остана само горивния филтър и днес или утре смятам да го сменя.

Между временно, ако някой от вас се сблъсквал с подобен проблем, нека да драсне един ред, ще съм благодарен.

Клапана само накъсва на порции бензиновите пари , не създава вакум.Предлагам ти да свалиш подкалника при капачката на резервоара,като погледнеш с фенер ,точно зад защитната гума  при гърловината трябва да видиш  нещо такова

http://www.partsbase.org/audi/audi-a4-avant-a4-ar-2006-20110-fuel-tank-suction-jet-pump/

7e6bf85c4891c6ce480232d7fee69f2a.png

търси там запушване ,резервоара на диша

Edited by buzzi

@buzzi Мерси много за съдействието, аз пердполагах, че клапана създава вакум, но явно не е така.

Относно теча - днес смених горивния филтър и това сякаш реши проблема. Напълних резервоара до половина и шофирах около 30-40 километра, като за сега не се усеща миризма, нито съм забелязъл петна от бензин след спиране.

• 2 weeks later...

Колега и аз имах такъв проблем със същия код на мотора, ако изобщо има значение и се оказа, че точно от бензиновия филтър стана този ФАЛ.... Аз спрях и изтече не 50-100мл ами 10-15литра локва......... Когато купих колата реших да го сменя, така смених го с някакъв Pierburg, които точно за 1 месец ми докара този фал с изтичането на бензина, при което от създалото се налягане заради запушения филтър имам цепнатина и на бензиновата помпа и сега не прави добро налягане и ще я сменям, та сега съм с MANN-FILTER и нямам проблеми.

Цитиране на предходно мнение!

Edited by VBI

• 1 year later...

При моето 1.8Т аеб реших проблема, като свалих и почистих долния отвор на канистър филтъра. Няма съскане от капачката. Няма и теч на бензин.