Jump to content

Покачено ниво на маслото - 1.9 TDI 130 h.p.


Olinka_88

Recommended Posts

Здравейте, 

Първо, поздравления за чудесния форум :) 

Начинаещ шофьор съм и имам нужда от съвет. Карам Audi A3 1.9TDI 130 к.с. от 2000г. и проблемът е, че нивото на маслото (10 на 40) се е покачило с около 1см над максималното. Маслото е сменено април месец и тогава нивото му беше малко под максимума. Колата не се кара много и стои на припек на паркинга :) Маслото е измерено по следния начин: на равно и на студен двигател. 

Въпросът ми е следният: според вас има ли място за притеснение? :) Ако да - бихте ли ми препоръчали сервиз, където да ми погледнат колата.

Какъв би бил проблемът и има ли проблем изобщо?

При това положение опасно ли е да тръгна на дълъг път с тази кола?

Благодаря предварително на всички отзовали се!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Този двигател принципно се кара с 5w30 :) Но да не навлизаме в тази тема... Факт е, че маслото, което автора има в двигателя си е изключително грешен избор.

Аз бих препоръчал да се замислиш предния път като е мерено маслото дали е било при същите условия? Също така, за по-нататък, принципно маслото се мери на топъл двигател. Спираш, гасиш колата, изчакваш 5-10мин и мериш.

Ако наитина маслото се покачва, единия вариант е както е показано в клипчето, отнякъде да попада гориво в него. Другия вариант е да е антифриз. В тази връзка можеш да наблюдаваш и нивото на антифриза, отново при еднакви условия на всяка проверка.

Ако след наблюдения(не прекалено дълги), стигнеш до извода, че маслото не се покачва и разликата с предния път се дължи на различен начин на замерване, трябва просто да си смениш маслото с такова, покриващо един от следните три стандарта на Фолксваген: VW 505.01, VW 506.01, VW 507.00 (за препоръчване някой от вторите два, всеки си преценява според цената). Но ако излезе, че маслото все пак се покачва, ще е добре да отидеш на сервиз.

Комбинацията от грешно и разредено масло със сигурност не би се отразила добре на никой двигател.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря на всички за отговорите :)

 

Имам само още един въпрос - проблем ли е да изкарам още 2000-3000км с това масло, защото тръгвам на дълъг път сега и искам да знам дали е толкова спешна смяната му.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...