Jump to content

Проблем с турбото, 2.0тди


audi005

Recommended Posts

Турбото е рециклирано преди 20к км, нямаше проблеми докато онзи ден на 4та скорост със газ колата изгуби мощност, след известно време потеглих, но колата не върви както преди( разликата е минимална), но турбото свири в ниските обороти, някакви предположение дали не се предава отното....2.0тди...?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Почни с проверка на всички възможни маркучи и въздуховоди. Шума може и да е от откачен или спукан маркуч/ вакуум. Не скачай директно на скапано турбо.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Рециклажа е кърпеж. Рискът да е по-краткотраен от колкото на човек му се ще е немалък, особено когато се прави калпаво, а предлагане има във всяко трето гаражно сервизче. 

 

Провери си всички пътища, виж дали записва грешка и каква... и ако се стигне все пак до турбо ти препоръчвам този път ново. Евтиното излиза скъпо.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На 129км турбото е пренадуло...това показа като грешка...дали е възможно и катализатора да е една от причините това да се случва(за пръв път) колата е със чип..?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не, катализаторът няма нищо общо.

Но чипът е напълно възможно да е причината също.

Комбинация от чип и рециклирано турбо? Ти наистина си "обичаш" колата и явно не зависиш в ежедневието от нея  :steinigung:

Все пак за какъв "чип" става дума? Сменен софтуер (ако да от кой и какъв) или китайска кутийка с резисторчета прикачена към електрониката за да я лъже и разсипва?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При чипосването да не са ти "изправили" кривата на Torque limiter-a. При мен някой "разбирач" го бе направил и като резултат, постояно ми набиваше overboost condition:

http://audibg.com/forum/index.php?showtopic=163061&page=2#entry2304817

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Софтуерът е сменен преди година(колата не искаше да пали със нейния си) и я позасилихме малко(с една идея върви по-добре)...колата се кара всеки ден със малко повечко подаване на газ, до онзи ден нямаше проблем с пренадуване и турбото не свиреше...ще я погледнем по задълбочено днес и утре и ще пиша... :)

Редактирано от audi005
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...