Jump to content

Избор на компактен смартфон, до 4”, Андроид, голяма батерия и GPS?


Recommended Posts

Колеги помагайте! 
Търся компактен смартфон, до 4” (примерно не по-голям от 65 х 120 х 10мм), Андроид, голяма батерия и GPS. Задължително нов. 
Ще се ползва за телефон, ако се наложи и нет. 
Не ми дреме с какви параметри е, AnTuTu, година на пускане и т.н. мерипишк......ки истории. 
Да има някаква прилична камера, WiFi, приличен екран, да мога кача някаква навигация и най-вече държа на голямата батерия. 
Всичко с нормално ръчкане и зареждане на под 72ч. отпада. Също така, отпадат и всякакви екзотики, и недоказани кучи марки. Да се продава легално в България с гаранция и т.н. Предпочитам Samsung, LG, Sony.
Ами това е като цяло. Бюджет макс. 4-500лв. 
Благодаря на отзовалите се!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега знам, че не отговарят точно на изискванията ти, но чудесни телефончета за разговори с всички твои критерии са Lenovo P70 / Lenovo A5000.

И двата са с по 4000 mAh батерии и имат GPS, някакви 8/14 мегапикселови камери и други екстри. Наблюдения имам единствено върху А5000, ползван от жена, която говори сравнително много и рядко ползва мобилен нет.

Единствено няма да ти хареса, че са по 5 инча дисплеите им.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря колега. Знам, че е малко трудно като изисквания, но на максималните размери и издържливостта на батерията категорично държа.

В крайна сметка търся такъв, удобен за ползване според лично моите виждания и потребности!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз лично скоро не съм срещал андроид телефон с екран под 4.5 инча.

http://www.gsmarena.com/results.php3?fDisplayInchesMin=3.5&fDisplayInchesMax=4&chkGPS=selected&nBatCapacityMin=2000&nBatCapacityMax=4000&sOSes=2&sWLANs=1

Може би Sony Z compact серията ще ти допадне но са по скъпички

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега, насочи се към по-голям дисплей. Никой вече не произвежда под 4.5 инча. А дори и да има някой модел, забрави просто да е в този ценови диапазон, съответно с "приличен екран", "прилична камера" и голяма и издръжлива батерия.
Какво разбираш под "кучи марки"? Да не казвам голяма дума, но Samsung имат тонове с дефектни партиди телефони, Sony също не случайно работят с големи загуби, HTC потънаха и т.н. В момента Lenovo/Huawei/Meizu/Xiaomi са от малкото производители, които всъщност предлагат нещо смислено. Ако искаш приличен телефон, или се насочи към изброените или към LG/Motorola.
Това го казвам като човек, който следи новините при мобилните устройства и притежава high-end телефон от Samsung (от Note серията). На мен лично това ще ми последният техен телефон.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всички около мен говорят, че 4 и под 4" е трудно, затова съм пуснал и темата

Мотиви:

- 4 инча - удобен за носене по джобове и достатъчно голям, според мен, за боравене. За останалото има таблети и лаптопи.

- "приличен екран" - не очаквам хай, но поне нещо от рода на 480 x 800 p, 

"прилична камера" - в момента съм с ББ Bold 3+MP, но снимките са по-добри от голяма част от 8MP камери, Половината колеги в офиса опират до моята камера, ако трябва да се снима примерно нещо, или някой продукт набързо.

- батерия, ако ще зареждам сутрин и вечер или да се ограничавам да пазя батерия поне докато се добера до зарядно и ще си нося 5-6 инчовия бордюр + зарядно + кабели навсякъде, не ми кеф. У дома карат на големи Самсунг и HTC, да видиш вечер каква борба за зарядни и контакти. А в офиса: при едно и също говорене, телефон-зарядно, телефон- зарядно .......... и почти всеки колега ме е питал кога си зареждам телефона, че не ме виждат.

- кучи марки - разни измислени от АлиБаба, Алиекспрес, Фокал...... и др. знайни и незнайни сайтове с "доказани" производители с уж параметри като на флагмани, ама с друга емблема - нямат шанс.

Редактирано от gogobogo
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Той дисплея може да е 4" ама в повечето случаи като има 2 пръста рамка около него все тая... Не си струва заради 1см разлика в размерите да взимаш далеч по-лош телефон. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Oneplus One, изкарва спокойно един ден и отгоре с 5.5 инча и два и малко без много ръчкане. Леново май имат склонността да загиват внезапно, но поне за 4ри знам и то на близки познати. Като цяло LG G3 където е долу горе в тези критерии.

Имаше една статистика от някакъв сайт за издържливост на батериите, потърси я и по нея виж, кой е с най-малкия дисплей.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

LG G2 , батерията е 3000 mAh и е Li-pol. 3 дена спокойно изкарва с нормално ръчкане. В момента е на 360 часа за 10 месеца и батерията все още е чук :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Търся компактен смартфон, до 4” (примерно не по-голям от 65 х 120 х 10мм), Андроид, голяма батерия и GPS. Задължително нов. 

Samsung S5 mini: 131.1 x 64.8 x 9.1 , 120gr

 

плюсове: добра батерия - издържа 2 до 3 дена (3 е оптимистично, но в режим "ниско потребление" повече от 7 дена:)).GSMArena rating 72часа.

НО има опции за ъпгрейд на батерията, включително и с марка Самсунг:http://www.emag.bg/dop-lnitelna-baterija-samsung-3500mah-kapak-za-samsung-galaxy-s5-g900-cheren-eb-eg900bbegww/pd/DPGMQBBBM/

4.5" дисплей с много тънка рамка и възможност за комфортна работа с една ръка

АМОЛЕД дисплей със стандартна резолюция 1280x720

водоустойчив, много добър грип при ползване без калъф

предвиден за ъпгрейд до Лолипоп 5.1

вградена бърза памет 16Гб + слот за карти

РАМ 1.5Гб

голям набор сензори: гпс, жиро, компас, близост .....

инфраред 

ниско електромагнитно излъчване

много добра камера

хардуерен "home" бутон

 

 

недостатъци:

няма радио, графичния процесор е доста слаб (но пък благодарение на това не грее), слота за карти работи по-бавно от топ моделите: С4/С5

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

нещо малко по-нестандартно - все още мисля се намират чисто нови айфони 4S из ибей + гръбче от тия с батерия в тях става незаменим телефон. 
Купих си наскоро айфон 6 и ми минават разни мисли да търся чисто нов 4S....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не препоръчвам нискобюджетните телефони на Lenovo. Всичко до около 300 лв е трагедия (опит с А328 на един приятел). В средният клас се представят прилично. Иначе най-близко до изискванията на колегата е S5 mini. Само че е дърво. G2 е извън изискванията с тези 5.2 инча. Колега, ако ме питаш мен, отиди в магазин на оператор, разгледай какви модели има, вземи и разръчкай които ти харесат и който ти допадне най-много го отнеси. Според мен няма да усетиш разликата от 4 до 4.5 инча, а защо да не и повече, ако е с тънка рамка. А докато за мен S5 mini е непотребно дърво, за теб може да е точният телефон. Разгледай новите модели на LG (от 2014 и 2015г), преди време хората се избиваха да купуват L Bello и L Fino, а сега излязоха Magna и Spirit, които изглеждат нелошо. Батериите са около 2500 mAh. Също така остава варианта с G2 mini, но не знам къде ще го намериш.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

5тицата ми беше на кантар, 6 ми е неудобен, 4ката ми е перфектна като размери, при положение че ползвам телефона като телефон и от време на време фейсбук... няколко години ползвах 4с и ми вършеше перфектна работа, сега с далеч по-новия върша същото... сигурно ще има някаква половин-една секунда разлика между двата при определени операции, ама бих жертвал малко скорост за комфорт. До човек е, чакам 6тицата да се предаде, да я сменят с нова и директно към продавалника  :hilezh:  ...просто е въпрос на време, от как почина Стив Джобс шит хепънс ол дъ тайм с тия дивайси...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мдаа, явно ще се прави нов компромис с размерите. За момента фаворити S5 Mini, S4 Mini и евентуално LG G2 Mini, въпреки dual sim-a.

Тия дни ще мина да ги опипам и евентуално да отнеса някой.

Благодаря колеги, живи и здрави!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От вчера се занимавам със същата дилема и имам същите критерии като твоите плюс още няколко неща  - LTE, нормална стойка за кола точно за модела, а не универсална, ако е Дуал Сим да има и СД отделно. Ясно е, че ако не е китайче няма да може всичко, пък и там е проблемно със стойката за кола.

 

Та от известните марки това е моя избор за сега, може и да ти помогне:

http://geizhals.de/?cmp=1161637&cmp=1135996&cmp=1051655&cmp=957738&cmp=1102625&cmp=1172441

 

Ето ти и нещо за китайчетата

http://www.chinahandys.net/bestenlisten/bestenliste-45-47-zoll/

 

Redmi 2 го има и като Pro версия с повече памет

 

Конкретно искам да попитам колегата, който препоръча Галакси Мини 5 защо го предпочете пред Xperia Compat 1? На книга Sony-то е много по-напред уж

Редактирано от Чудомир
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Има G2 mini с една карта. За предпочитане е пред двусимовата версия. Наблюденията ми, както и на още много хора предполагам са, че обхвата им куца, заглъхват по време на разговор, не се чува добре, в някои случаи трябва да се затвори и да се набере пак, за да се говори нормално. Изпробвано на Duos-ите на Samsung от среден клас и dual sim на нискобюджетно Lenovo.
Аз ако опра до избор S5 mini срещу Z1 Compact ще избера Samsung-а. Причините са няколко - сменяема батерия, нямам нужда от водоустойчив телефон, че да плащам и за това, лош опит със Sony, не им харесвам дисплеите (цветове, яркост, контраст). Отделно, не виждам смисъл от snapdragon 800 в пръчка от 4.3 инча с батерия 2300 мАч. Едно, че ще е по-горещ, друго, че ще хаби повече батерия, а и никога няма да тръгна да играя игри или да гледам филми, тежък мултитаскинг на толкова нищожен размер екран.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе готино е да имаш 800, пък ако искаш го ползвай (докрай) :)

Конкурентът на S5 mini е Z3 compact и на хартия Сонито размазва самсунга.

На практика не знам. Не възприемам липсата на бутони при телефоните -  като Сони...а и други марки...противоречиви мнения се чуват и за надежността и гаранцията на Сони.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте, ползвам темата на колегата за въпрос, някой има ли впечетления от Allview V1 viper L? Телефона е за тъщата и "най-важното" условие е да има auto-brightness.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Редактирано от gandalf32
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...