Jump to content

Въпрос за чип тунинг(RaceChip)


Recommended Posts

Интересува ме тези "RaceChip Ultimate" по-различни ли са от другите чипове, които слагат Digital Tuning и др. компании.? И по-добре ли са като вариант?

http://www.vilner.eu/bg/racechip

https://www.racechip.com/racechip-ultimate

http://www.racechip.com/chiptuning/mercedes/e-class/w211/270-cdi-130kw/index.php

Само от Вилнер ли ги поставят?

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз още не съм решил какво точно ще и правя на колата, но бях решил да ходя в Дигитал Тунинг. Но видях тези чипове и ми стана интересно, обещават сериозна мощност и въртящ момент. Та предполагам са по-различни.

Някой, който ги разбира нещата, нека да обясни.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Каква е колата?

Година,ала бала?

От къде си?

99% съм през телефона и тези неща не се виждат.

Отиваш ,където има Дино стенд .

За мен по-добър мапер,който да разбира от ВАГ мотрониците от Келеша няма.

Ако ти е по-близо до Пловдив ,може и при Венци от Маднес.

Тия Дигитал Мигитал ги забравяш на секундата просто

В София Хеед Ауто

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От София съм. Колата е Е класа w211, 270cdi.(177) 2004, автоматик. Изпадна ми на добре цена и я взех, ама ще я "ъпгрейдвам", че ми малее спрямо предишната. Няма да е баш веднага, ама след нова година ще поразпитам как да я направя около 250-260коня, което ще ми е и целта. Във форума на Мерцедес обаче има малко хора и рядко някой изобщо отговаря на темите. Трудно за информация по тоя въпрос с тунинга.

 

Та ги видях тия чипове и как "уж" при тоя ултимате на моята кола вдига близо 60 коня. Затова и питах и има ли разлика с другите чипове.

http://www.racechip.com/chiptuning/mercedes/e-class/w211/270-cdi-130kw/index.php

Иначе парите не са фактор, въпроса е чипа да се направи като хората. Че гледам не малко хора реват от чипове, които не са направени като хората.

Има ли сайт този Келеша и къде се намира? За Маднес чета не малко отрицателни мнения, така че мисля да ги пропусна. Какво им е на Дигитал-а ? Майстора при, който си правя колата ми ги препоръча и ми каза ако правя чип само там. Гледам, че са уж голяма фирма, Швейцарска и прочие.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Келеша е Варна

TST Racing

Имат страница у фейса

А твоя майстор дето ти е казал чип само от Дигитал и припадам.

Може да не са фактор парите,ама където има Дино ще видиш параметрите на колата и ще я направят като хората за същите,а може и по-малко пари.

А не с чип пратен по пощата с ДЧЛ

Колата ти ,ако има ДПФ ,катове и т.н с читав НАП и разкарването на тия шитни ,може да изкара едни 30-40 -50 коня отгоре.

Редактирано от Ц Е Ц О
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много благодаря за отговора. Най-вероятно ще се спра на Хеед Ауто. Това катове, ще рече катализатор? Ще проверя дали има ДПФ и това НАП какво ще рече? Не съм много в час с нещата, да се надяваме да вляза. :Д

И полза от това ще има ли и евентуално каква ? http://www.autoanything.com/air-intakes/kn-57-series-fipk-air-intake-fuel-injection-performance-kit

Аз първоначално се чудих дали да не и сменя направо двигателя, да сложа 320cdi с 204к.с. Ама нямам си наидея дали ще стане и какво още трябва да се сменя по колата.

Другият вариант който мислих и май ще правя е чипа, генерация и спортния филтър.

Ти какво мислиш?

Ще направя една тема след нова година, че сега карам курс за Ватман и няма време за нищо.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На BMW-то имах такъв RaceChip Ultimate и изхвърча със страша сила!Само ще подпомогне запушването на дпф,а файда като за толкова лев няма!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Как да няма файда, има и то голяма , но единствено за Дигитал Тунинг, която продава чипове от Зрънчо... :hilezh:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Този мотор няма маслени пръскални под буталата. Не е хубаво да се прекалява с тунинга. 30 CDI AMG мотора, който е на базата на 2.7 има пръскалки. За да изкарат рентабилни 230 коня заводско.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз не знам дали от Дигитал-а ползват такива чипове. Във Вилнер видях, че работят с такива.

Добре освен чип, какво друго мога да му направя, за да стигна до 230-250коня примерно, за да сме в безопастните граници. Колата е автомат.

От това файда ще има ли и евентуално каква ? http://www.autoanything.com/air-intakes/kn-57-series-fipk-air-intake-fuel-injection-performance-kit

Аз това му бях предвидил чип + спортен филтър с кита и спортна генерация, като ест. махаме катализаторите. Ще видя и дали има ДПФ и ако да и той ще замине.

Другият вариант е да сменя целия двигател с 320cdi 204к.с., ама ще стане ли и какво още ще трябва да сменям ? Във форума на Мерцедес грам не пишат.

По принцип парите не са проблем, аз така или иначе след нова година ще и правя, каквото е.

Грам идея от тая марка нямам. Бях решил да взимам Ауди или VW, ама от човека, който си взимам коли, му изпадна тая кола на супер цена и уж двигател и скорости перфектни. Италианка е и купето е перфектно, грам ръжда няма. Затова и съм решил да я оставя, да си я направя и да я карам.

Редактирано от lordlosh
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Скоро един познaт си мaпвa колaтa, която между другото имaше вече чЕп некaв тaкъв тип Дигитaлa.....тaaaaa с чепa и зaтaпен ЕГР 162 при зaводски 170....мЕх нaй голем! Със зaводския софтуер 175-6 и с чепa нa мaперa 199-200.... Но ползвaйте пощaджийските никой не ви спирa, всеки сaм решaвa кaк дa си осере колaтa!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 weeks later...

Аз пък съм доволен от RaceChip Ultimate. A4 2010 2.7TDI и нещата се промениха значително. Изчезна и ограничителя на 4000 оборота като съм на 8 скорост и сега пълни километража. Не ми дава и никакви грашки на компютъра. От настройките може да се напъва и още, ама все не остава време да си поиграя.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Значи ако ремапнеш истински няма да повярваш кво се случва.... Тва че колата върви и не дава грешки не е гаранция, че ок или че не може да се постигне по добър ефект!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...