Jump to content

1.8Т въпрос за разтоварващ клапан


StarDust

Recommended Posts

Здравейте. Имам питане относно разтоварващия клапан или diverter valve на англйиски. Откакто съм взел колата се чува супер якия за мен звук turbo flutter или както аз му викам "кихане" при пускане на газта,когато карам във високи обороти. Този звук знам,че не е хубаво и не трябва да се чува със работещ клапан и без спортен филтър. Клапана го тествах по познатия начин и въобще не задържа като пусна мембраната. Та възможно ли е колата да не върви както трябва или да придърпва,точно на 2000 оборота,когато се развива турбото от него? Според мен е възможно,заящото по пътя на логиката този клапан е направен,докато турбината прави налягане, той стой затворен и отваря когато се пусне газта,тоест няма повече налягане. А при мен,тъй като клапана не задържа въобще налягане си мисля,че стой отворен и съответно не задържа налягането,а го изпуска през цялото време и колата не върви. Но учудващо за мен колата върви много добре. Доколкото знам няма чипове и такива неща.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Логиката ти е правилна! Колата ти върви добре, щото е рециркулиращ клапана. Можеш да тестваш колко изпуска, като свалиш от клапана дебелия 25 мм маркуч, който връща въздуха след дебитомера, запуши входа на маркуча с някаква тапа, да не влиза въздух оттам. Ама стегни тапата със скоба, да не я засмуче турбината, че...сещаш се! Подавай плавно газ, като си държиш пръста до изхода на клапана....ако подухва без да си пускал газта, е за смяна клапана ти! Вземи си афтърмаркет метален рециркулиращ клапан, и разкарай тоя боклук - оригиналния клапан!

Редактирано от JoroM
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мисля си да сложа боналуме-червения. Чувал съм как съска на 1.8т и много ме изкефи. Също и колата нямаше проблеми с клапана,който изпуска в атмосферата,както всчики се оплакват,че щяла да беднее,да не върви и такива глупости. Стига да е двубутален,няма проблем според мен. Ти какво би ме посъветвал за боналумето?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

След като нямаш чип, според мен сложи някакъв метален рециркулиращ клапан...въпроса е да не се нашиеш да вземеш нов пластмасов боклук! Ако слагаш от тези, които разтоварват в атмосферата трябва да е двубутален по принцип, и гледай да има възможност за регулиране на налягането. Нямам наблюдения върху боналумето.

Редактирано от JoroM
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имам и още един въпрос малко не свързан с клапана но... Чета в чуждите форуми,че си надуват системите да видят дали имат boost или vacum leak. Как да направя и аз това,защото на празен ход оборотите ми играят в диапазона 10-15 оборота? И можеш ли да ми кажеш как точно се прави сmoke тест, ако си го чувал. Такива неща искам да говоря с теб на лично,ако не е проблем,но не мога да ти пиша лични.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не съм правил такива тестове, но предполагаме се поставя тапа на маркуча който влиза в дросела, а от другата страна се слага тапа на маркуча, който е на изхода на турбината, като на една от двете тапи има щуцер. Предполагам че е нещо такова...аз поне така бих го направил. смоук тест не ми говори нищо.

Някой мога да ми пишат, други не могат...от форума е нещо, не зависи от мен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...