Jump to content

Прекъсва на 2200-2800


Recommended Posts

Здравейте колеги!
 

Обръщам се към вас за помощ.
Колата е а4 б5 фейс 2000г 1.8 125 газ/бензин ARG.
Имам следния проблем: Когато е на газ и натисна педала на газта до ламарианта започва да набира и в диапазона от 2200-2800 за секунда забива муцуна, след което отново продължава да набира. Майстори казаха, че било от веригата и обтегача на валовете на клапаните... сменени са, но проблема остана само изчезна шума от веригата. Прави го тоя номер само на газ. Имал ли е някой подобен случай да ме ориентира. Омръзна ми да ходя по разни майстори (се препоръчвани) и накрая пак си остава проблема. Ако знаете някой при когото да отида за диагностика в Русе или Добрич?

 

Благодаря предварително!

Редактирано от Един_Луд
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Щом ти го прави само на газ, ще търсиш там проблема.На мен ми прилича на запушен газов филтър или газов клапан.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Филтъра наскоро е сменен а газта мисля, че е пусната достатъчно. Остава да ида пак при тоя където ми сложи газовото и да го види той. 
 


Или просто газта не достига и затова зобива муцуна.

Ако не достига газта, не трябва ли порсто да набира по-слабо вместо да забива така муцуната?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ми при мен при рязко подаване на газ, газта буквално спира,минава на бензин и като отпусна малко си се връща сама. Не знам дали се дължи на бавни дюзи, слаб изпарител или настройки,но така става. И в момента ,в който прехвъля на бензин - забива носа.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега би ли казал каква марка е все пак газовата за да може по-адекватно да те насочим към сервиз? Обслужил ли си запалителната система? Ако ни кажеш и "майстора" какво обслужване е извършил, по-лесно и правилно ще те насочим

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Не е настроена добре газова и започва да прави резки корекции при подаване на газ.  Трябва да се закачиш към газовия компютър и да видиш графиката. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В такъв лучай, тоя дет го слага ме баламосва... Не съм на 100% сигурен но май преди време пак го направи и ходих при него и ми каза: " нещо по токовете имаш проблем". То ако е така и на бензин трябва да го прави тоя номер. Целта му била да земе пари докато го сложи газовото, след това ваобще да не се занимава...

Когато си ида в Добрич ще го посетя да видим какво ще стане.

Цитиране на предходно мнение!

Редактирано от VBI
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Я кажи кои този специалист дето ти е слагал. Ако е газов инжекцион отиди на Международното в посока София(към МЕТРО) преди бензиностация SHELL има гараж със сви или сини врати там разбират и горе в Дружбите)срещу 6 -то чувство) на Class и търси не ОГНЯН шефа им а има един много висок не помня името му (мисля че Иван може и да бъркам) той е човека. Ако има други да допълнят колегите от русе . А за автодиагностика отиди или на стария разградски път след старият ресторант ТУТТИ ФРУТТИ (срещу АЛОНСО)старият сервиз на БОШ Ромео Тачков и първо питай цената иначе ще те заколи през кръста. Или отиди срещу КАТ средният гараж Йонко търси. И Автокъща ВиВаКар като слизаш по ВОЛФ има сервиз там.

Редактирано от Achoo
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Специалиста се казва Гошо(ако не греша). От Добрич е. Газовото се води в гаранция още затова отивам при него. Търся мнения за да знам поне аз накаде да го ориентирам, вече 3-4 пъти ходих докато ми го настрои.. по едно време не минаваше на газ от бензин. След около 20 дена мисля да ида до Добрич при него да го види. Ако тогава евентуално пак не успее ще търся в Русе при кого да ходя.

Ако можете споделете при кои майсотри в Русе сте ходили, и сте доволни.

Благодаря за отзивите :)

Цитиране на предходно мнение!

Редактирано от VBI
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте,колеги.

Моят съвет е:гледайте къде си давате колите за ремонт.Не всичко е цена за ремонт,защото като отидете при някой такъв като Гошо дето сигурно няма и врата на гаража и всичко е в безпорядък,какво качество на услугата може да очаквате.Извършват ви некачествен ремонт с некачествени части и после давате парички двойно и тройно. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...