Jordan Atanasov Posted October 25, 2015 Author Report Share Posted October 25, 2015 (edited) искрено се надявам че ми писна от нея Цитиране на предходно мнение! Edited October 26, 2015 by VBI Link to comment Share on other sites More sharing options...
Niicksan Posted September 28, 2024 Report Share Posted September 28, 2024 (edited) Здравейте! Имам Audi A6 C5 2001 2.5TDI 180hp. Ще започна малко от по-далеко. От доста време колата като загрее предимно на дълъг път започваше да прекъсва и да иска да гасне, без да записва грешка. Не го правече винаги, веднъж в месеца примерно. Имах съмнение, че може би помпата се базика, но нямаше на какво основание да стъпя, както казах, нямаше записани грешка. Преди няколко дена сутринта я запалих, поработи малко както винаги, и в един момент угасна, стори ми се, че нещо изпуши от под капака (не съм напълно сигурен), след което повече не запали. Забелязах, че при продължително въртене в опит да запали започва да свети голяма червена лампа (лейка), която до колкото разбрах е за налягане на маслото. Не знам дали е нормално да светва при продължително въртене. Закачих колата и имаше грешки за проблем в помпата, които не се триеха (снимка 1). Откачих акумулатора, изчаках малко, закачих го пак, изтрих грешките, колата запали, но не работи както трябва, не може да се изфорсира повече от 1500 обората, има тракане и записва нови грешки (снимка 2). Проверих бушоните които са в купето, нямаше нищо изгоряло. Днес прегледах цялата инсталация в снопа на буксата, която е за горивната помпа, също не видях нищо подозрително. Това което ме притеснява, е да няма проблем по инсталацията, която да е направила късо. Не знам дали да прегледам и бошон/реле, ако има такива, които да отговарят за помпата преди да я сваля и подменя, за да съм сигурен, че няма друг проблем. Ако някой има идеи и предположения какъв е проблемът и какво да напрвя ще бъда благодарен. Edited September 28, 2024 by Niicksan Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts