Azov Posted October 9, 2015 Report Share Posted October 9, 2015 Според вас добре ли е регулирана предницата на този автомобил? Link to comment Share on other sites More sharing options...
NIKO Posted October 9, 2015 Report Share Posted October 9, 2015 Ако правиш реглажа след смяна на окачване и всичко отпред и отзад е без забележки, не е добре.Но ако имаш луфтове, неоправени удари, разлики в пружини/височини, тия стойности са допустими с известни уговорки. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Azov Posted October 10, 2015 Author Report Share Posted October 10, 2015 (edited) Благодаря за отговора! Предницата е оправена, няма тропания отпред или отзад, но продължава упорито на ходи на дясно колата, явно ще ходя на друго място. Edited October 10, 2015 by Azov Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikom Posted October 11, 2015 Report Share Posted October 11, 2015 може да е от гумите, ако до сега си карал с някакъв наклон те са се изтъркали и след оправянето на предницата започва да дърпа на някъде Link to comment Share on other sites More sharing options...
Azov Posted October 11, 2015 Author Report Share Posted October 11, 2015 По скоро ми се струва, че реглажът не е направен грамотно. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Azov Posted June 28, 2018 Author Report Share Posted June 28, 2018 (edited) Здравейте колеги! Сапуненият сериал с регулиране на предницата при мен продължава. След смяна на ляв кормилен накрайник, разбира се ходих на стенд. И за пореден път "майсторът" не можа да направи реглажа както трябва. Колата си ходи надясно. Попрочетох как се прави реглаж, както и няколко теми във форума и прегледах разпечатката, която ми дадоха. Виждам че, показанията за страничен наклон са в червено, т.е. нещо не е наред. По време на реглажа питах защо не оправя страничния наклон, каза ми не се прави страничен наклон на 80-сятка, Питах и в друг сервиз същия отговор. Та въпросът ми е, може ли да се регулира страничния наклон на 80 Б4? Прикачам разпечатката. Edited June 28, 2018 by Azov Link to comment Share on other sites More sharing options...
genttogsg Posted June 28, 2018 Report Share Posted June 28, 2018 Е, как да не може,нали за това отворите са елипсовидни. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Azov Posted June 28, 2018 Author Report Share Posted June 28, 2018 (edited) Да и аз така си мисля, но на няколко места се опитват да ме убедят, че не се правел страничен наклон, явно е пипкава работа и ги мързи да я вършат. Edited June 28, 2018 by Azov Link to comment Share on other sites More sharing options...
koko60 Posted June 28, 2018 Report Share Posted June 28, 2018 Много правилно си се изразил - мързи ги да направят реглажа. Не е трудно да се направи страничния наклон, защото се разхлабват трите гайки на шарнира и става. Рядко, но може да се наложи да се разпилят още малко трите отвора на шарнира, за да стане, правил съм го. Големия проблем е, че запичат нипелите на кормилните щанги. Много от тях не са пипани 25 години. Тогава се свалят щангите, за да се раздвижат нипелите, нерядко се налага използването на газова горелка. Затова не ги пипат и не им се занимава. Най често това е проблема.Просто съвета ми е да идеш при друг майстор, Аз така направих преди години, защото един реномиран майстор ми каза, че всяка кола тегли на някъде, няма как да не тегли, това са стари барутници. Аз му теглих една майна и отидох при друг. И се оказа че колата не ще да тегли наникъде! Link to comment Share on other sites More sharing options...
genttogsg Posted June 28, 2018 Report Share Posted June 28, 2018 Преди 4 часа, Azov написа: Да и аз така си мисля, но на няколко места се опитват да ме убедят, че не се правел страничен наклон, явно е пипкава работа и ги мързи да я вършат. Незнам защо не искат да ти правят.Принципно вероятноста да се закучи нещо при кормилните щанги е много по-голяма,както каза Коко.Трите гайки за разхлабване са на лесно място. Link to comment Share on other sites More sharing options...
НаскоТ4 Posted August 8, 2018 Report Share Posted August 8, 2018 Първо опитай да размениш гумите. Ако продължава да тегли ще ти пиша къде ще ти оправят предницата. Ходя там от 1991г. и резултата винаги е ОК. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Azov Posted August 9, 2018 Author Report Share Posted August 9, 2018 Въпросът е в кой град е? Link to comment Share on other sites More sharing options...
slona Posted August 15, 2018 Report Share Posted August 15, 2018 koko60 " Големия проблем е, че запичат нипелите на кормилните щанги. Много от тях не са пипани 25 години. Тогава се свалят щангите, за да се раздвижат нипелите, нерядко се налага използването на газова горелка. Затова не ги пипат и не им се занимава. Най често това е проблема.Просто съвета ми е да идеш при друг майстор, ..." Има ли в София читаво място за реглаж, където биха свалили кормилните щанги, ако муфите са блокирани? Моля споделете! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ant0n Posted August 17, 2018 Report Share Posted August 17, 2018 Пробвай тук да ти направят реглажа, момчетата не са мързеливи. https://goo.gl/maps/fFM89CAgAfH2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts