Jump to content

Странен шум в купето


d100ilov

Recommended Posts

Здравейте. Карам Audi 80 2.0, няма газ. Двигателя е ABK, скоростите са CCF.

 

От известно време (около месец) се чува един странен шум в купето, по-точно в краката на пътника на предната седалка. По магистралата със скорост 120 км шуми много и е адски неприятно да се движи човек с тоя шум. Като изключа от скорост например спира да шуми, чува се само звук все едно прозорците са леко отворени (шума на вятъра).. Гледах го от долу, точно там е катализатора на гърнето, но ми се струва че там е празно. Гледах да няма някакви дупки по самото шаси, няма нищо.... Посъветвайте ме къде да отида да го погледнат или какво да направя .. много е неприятно така :(

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Може би не е лошо колата да погледнете на канал. Повдигнете я, включи в скорост и огледайте какво става отдолу.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега, имам сходен проблем с твоя и не мога да открия решението вече 2 години. Шумът ту се появява, ту изчезва. Има го само, когато колата е на скорост и се движи и нещо все едно стърже от дясно. 

 

При мен интересното е,че след интервенции в предницата, шумът изчезва за 2-3 дни и после пак се появява. При теб така ли е?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като цяло проблема при мен е главно, когато е на скорост .. когато е на свободна е точно това стържене, за което казваш и ти .. Иначе по предницата на скоро сменявах някой неща, но нищо не се е променило.

Като цяло шума все едно е точно в кракана на човека до шофьора.. Мисля, че са скоростите, тия дни мисля да купя една скоростна кутия и да видим...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

D100ilov, пру мен чувам звук, като от отворен прозорец. Няма стържене или друг притеснителен звук. Да разбирам ли, че след смяната, при теб не се чува нищо от страната на пътника? Какво стана с шума като от дупка в купето, остана ли или и той се махна? Старата ти кутия имаше ли масло или беше заминало?

Sent from my 6037Y using Tapatalk

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При мен шума си беше все едно има дупка между краката на пасажера. След смяната на скоростната кутия няма нито шум, нито стържене, нито нищо, всичко е ОК. Проблема си беше в скоростната кутия .. нямаше масло. Пробвах да сипя масло и една добавка сложих, но не се оправи и взех скорости втора ръка и сега заспа.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Интересно.. при мен има същия шум, но дори и да изключа от скорост си остава. Скоро свалях таблото за смяна на радиаторче на парно и се чудя дали не съм забравил някоя тапа..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Disturbed, при мен е същото. Не вярвам да е от тапа, защото целенасочено оглеждах навсякъде и не намерих нищо притеснително. ;) Може би трябва да сложим някой там на челна стойка и да въртим, че да го хванем от къде идва. Търся доброволци. :)

Sent from my 6037Y using Tapatalk

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 years later...

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...