Jump to content

Търся снимка или ТОЧНА схема (или снимка) на бушоните на Audi 80 ABT мотора


bgcont

Recommended Posts

Здравейте!

Вчера ми слагаха газово и попаднах в страшен филм. Не съм сигурен точно кога и как е станало, но се оказа, че кабелът за подгрев на уамбда сондата е заголен и опира в корпус. Съответно (тогава) по неизвестни на мен и газаджията причини почнаха да пушат кабели. Докато се опитвахме да хванем защо едновременно подпушват кабели под таблото и около въздушния филтър, колата спря да пали. Нямахме схема на бушоните и известно време гледахме тъпо, още повече, че незнаехме какъв е проблема.  В последствие с ровене и гледане с фенерчето забелязах проблемното място където опираше кабела на маса. Изолирахме го. Подадохме ток директно на бобината от акумулатора и тръгна колата/ В крайна сметка намерихме бушона който беше се предал, беше бушона на уамбдата. Трудно го забелязахме, защото почти беше паднал от кутията на бушоните, вътре в купето. Сменихме го с нов, такъв какъвто беше сложен (15А). Фактът, че почнаха да се палят кабели ме накара да ровя какъв точно трябва да е бушона и видях, че трябва да е 5А. В тих ужас съм, кой друг бушон по таблото ми може да е сменян с каквото попадне. Ще съм благодарен ако някой има снимка или коректна схема за моя модел. Популярния файл с подредбата на бушоните не отговаря на моите бушони, а като гледам и на доста други модели.

Благодаря!

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Chitatelia, видях го това, но както съм написал в поста, не отговаря на моите бушони от голямата редица. Като четох други теми, явна и на други модели б4 не отговаря. Явно не са еднакви.В няколко поста из форума пише, че бушона за който говорех трябва да е 5А, тук няма такъв бушон в предната редица.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 weeks later...

Няколко пъти съм писал,че горната схема няма много общо с истината при Б4,но продължава да се качва.Ето я правилната схема с бушоните и релетата на Ауди80/тип B4-на руски е,но ще се ориентираш лесно:

023671524.jpg?r=0

023671526-big.jpg?r=0

023671527-big.jpg?r=0

Редактирано от jordanik
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...