bgcont

Търся снимка или ТОЧНА схема (или снимка) на бушоните на Audi 80 ABT мотора

Recommended Posts

Здравейте!

Вчера ми слагаха газово и попаднах в страшен филм. Не съм сигурен точно кога и как е станало, но се оказа, че кабелът за подгрев на уамбда сондата е заголен и опира в корпус. Съответно (тогава) по неизвестни на мен и газаджията причини почнаха да пушат кабели. Докато се опитвахме да хванем защо едновременно подпушват кабели под таблото и около въздушния филтър, колата спря да пали. Нямахме схема на бушоните и известно време гледахме тъпо, още повече, че незнаехме какъв е проблема.  В последствие с ровене и гледане с фенерчето забелязах проблемното място където опираше кабела на маса. Изолирахме го. Подадохме ток директно на бобината от акумулатора и тръгна колата/ В крайна сметка намерихме бушона който беше се предал, беше бушона на уамбдата. Трудно го забелязахме, защото почти беше паднал от кутията на бушоните, вътре в купето. Сменихме го с нов, такъв какъвто беше сложен (15А). Фактът, че почнаха да се палят кабели ме накара да ровя какъв точно трябва да е бушона и видях, че трябва да е 5А. В тих ужас съм, кой друг бушон по таблото ми може да е сменян с каквото попадне. Ще съм благодарен ако някой има снимка или коректна схема за моя модел. Популярния файл с подредбата на бушоните не отговаря на моите бушони, а като гледам и на доста други модели.

Благодаря!

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Chitatelia, видях го това, но както съм написал в поста, не отговаря на моите бушони от голямата редица. Като четох други теми, явна и на други модели б4 не отговаря. Явно не са еднакви.В няколко поста из форума пише, че бушона за който говорех трябва да е 5А, тук няма такъв бушон в предната редица.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Няколко пъти съм писал,че горната схема няма много общо с истината при Б4,но продължава да се качва.Ето я правилната схема с бушоните и релетата на Ауди80/тип B4-на руски е,но ще се ориентираш лесно:

023671524.jpg?r=0

023671526-big.jpg?r=0

023671527-big.jpg?r=0

Edited by jordanik

Share this post


Link to post
Share on other sites

Васко, имало ги е, но се е скъсало и повече от половината липсва. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.