Jump to content

Проблемите след спуканият троиник - Audi A4 B5 1.8 ADR

asan.k

Recommended Posts

Здравейте Колеги ,

проблемите по автомобила започнаха преди месец.

Забелязах спуканият тройник и веднага реагирах с покупка на нов , след което го смених , налях му червеното антифризче , покарах известни километри и филма се повтаря вече за пети път.След като се поизрових в интернет доразбрах,че най - вероятно изгоряла гарнитура ,крива или пукната глава.

Вашите мнениа ? : )

Тройника какъв е ?

Аз моя го смених през лятото на миналата година с оригинален и нямам никакви проблеми (колата е у мен от почти 9 години).

Преди това доста четох и мненията бяха, че неоригиналния кара 1-2 години и пак трябва да се сменя.

Явно пластмасата е калпава.

Ако имаш проблем с гарнитура/глава би трябвало дори след смяната пак да продължи да тече, а ти казваш че минава време преди да се разтече.

Ако е така, иди и си вземи оригинален заедно с О-пръстените към него.

Цената му беше около 35 лева (с пръстените към 40 идваше май).

Febi , Swag - тези двата троиника не даржат изобще , подам ли повечко газчица и ги пука.

От каде мога да се сдобиа с оригинален ?

тройникът е менте, то до известна степен и този фактор е от значенение , но си мисля че проблемът тръгва от другаде от това че гарнитурата на главата или самата глава си е заминала и вследствие картерните газове надуват системата за охлаждане и след като тройникат е калпав и налягането го пръска

Оригинален може да си вземеш от Raino.Аз съм с такъв вече 2г., скоро смених о-пръстен на датчика, че губеше антифриз от него.Беше твърд като камък.

Според мен вида на тройникат е най - малкият проблем по автомобила ..,

бих искал да чуя и други мнения и съвети , но..

Както и да е ще поръчам оригиналния тройник и ще споделя за резултатите. : )

е, щом не е важен тройника, тогава к`во остана, "изровеното в интернет".

Ако си сигурен в тройника, следващия заподозрян е капачката на разширителния съд, също много желателно оригинална. Ако и тя е наред........, кофти. А "кофтито" си дава ясни признаци - мазни капки/пяна в антифриза и/или отчетлива миризма на изгорели газове в казанчето. Има ли нещо такова, главата долу и то ще се види.

Edited by NIKO

относно капачката като я затегна и намалява теча от тройникът,

а мазни капки или пяна не сам забелязвал, но сам сигурен че такива признаци няма, но все пак утре пак ще прегледам и ще ти отговоря .. благодаря ти