Jump to content

Audi A3 1.6 проблем със съединител, отпускане на газта, имобилайзер


vali4o

Recommended Posts

Здравейте :)
Нов съм тук, наскоро си взех Audi A3 1998г. 1.6 101к.с. бензин/газ.
Първият проблем, който се появи още при прибирането към нас от покупката беше че педала на съединителя потъна. Трябваше на ръка да го издърпам за да се оправи. Също така според мен отделя МНОГО високо, почти като е отпуснат напълно педала. Наскоро пак потъна и пак същата процедура, и малко след това като натисках спирачките се чу някакво прихъркване и се появи странен звук при подаване на газ все едно съм с дизел.

 

Вторият проблем е когато си карам примерно на 1ва на 1500-2000 оборота и пусна газта колата забива муцуна... Това се случва и на бензин и на газ.
Също така като се връщат скорости от 4та на 3та или 3та на 2ра и колата загасна, но това става рядко. (това се случва само на газ) Загасва също понякога когато на полусъединител оборотите се качат до 1500 например и се пусне газта.
И последен маловажен проблем - понякога когато завъртя на контакт, лампата на таблото за имобилайзера започва да мига и ако се опитам да запаля, загасва веднага.

Редактирано от vali4o
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вторият проблем е когато си карам примерно на 1ва на 1500-2000 оборота и пусна газта колата забива муцуна...

 

Това е нормално, а не проблем според мен. Двигателя спира колата, на колкото по-малка предавка го правиш, повече трябва да забива муцуната (да намаля с други думи)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Съжалявам, не го обясних достатъчно подробно/добре. Колата тръгва все едно да гасне, притреперва, но не загасва.

Цитиране на предходно мнение!

Редактирано от VBI
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Помпата на съединителя ти е за смяна.Провери ги и двете за течове.Пробвай да изчистиш буксата на гривната,която е за имобилайзера.Закачи я на диагностика за да видиш дали ще изкара някакви грешки.И ако не си чистил дросела досега,може и от него да ти глъхне така

Редактирано от vlado_tonev
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Буксичката е закачена от вътрешната страна на контактния ключ.Ще трябва да свалиш пластмасите под волана.Поствам ти една ориентировъчна снимка,която е за друга марка автомобил,но при теб е същото Ето направо цялата тема http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=45678

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако колата ти гасне само когато е на газ , значи този който я е слагал си е оставил ръцете. Мене ако питаш си и направо за нов съединител. Компа на газовото може да шашка и компа на колата, от там и тези проблеми със забиване на муцуната.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...