Jump to content

Не светят плафоните в багажника, но централното работи


f_y_s_b

Recommended Posts

Здравейте,

Автомобилът е от 1997, седан, 1.6 бензин. От известно време не светят плафоните в багажника. Проверих предпазителите - 38 е ок, както и всички останали. Доколкото прочетох тук и на други места, за осветлението в багажника, както и за централното, отговарял именно 38 предпазител. Е добре, но той е здрав (дори го смених за всеки случай ... два пъти), централното си работи, но плафоните в багажника не светят. В купето (за огромно щастие) всичко е наред, дори както си трябва, като отключа багажника си светват плафоните, заедно с отключените врати. Прочетох темата за модула за управление на светлините в купето, но (най-вероятно от неразбиране) не ми дойде идея как да проверя причината за ефекта при мен. Много е дразнещо особено сега, в тъмницата. Извинявам се, ако не съм се ориентирал, че проблемът и решението са вече описвани. Ще съм благодарян за всякакви идеи и предложения.

Благодаря предварително!

Поздрави! 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Бравата на багажника е с микро-ключе в нея, виж дали прави контакт като се отвори, защото най-често там дава проблеми.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за идеите!

Ще се опитам да проверя микроключето в бравата. Ще трябва да прочета още малко как става. За спойката - също трябва да проверя, но доколкото и двата изгаснаха едновременно, предполагам, че ако не са последователно свързани, ефектът няма да е от спойка. Но нищо не се знае. Като разбера ще споделя. Разбира се, ако има и други предположения с радост ще ги прочета и изпробвам.

Хубав ден!

Цитиране на предходно мнение!

Редактирано от VBI
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не знам за микро ключе, но на моята беше нещо подвижно дето зависи от това в какво положение е капака. От време на време заяждаше, но така и не стигнах до там да го разглабям да видя какво е.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Въпрос с понижена интелигентност - микрето на багажника е в бравата долу, нали? Не е в ключалката, която е по-нагоре :-) Просто защото брави - бол и са на добри пари, а и са заменяеми, при ключалките обаче не е така.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не се пуска от никакво микро ключе в бравата, а от една куха измишльотина със съчма в нея. Дори се чува как клопа при отваряне и затваряне. При отворено положение на капака, ако го разклатиш по-рязко може и да се сети да светне... Разглобява се лесно и се оправя с почистване.

Редактирано от krasitt
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

аз имах доскоро подобен проблем. първо спряха светлините при отворен багажник. след време бутона за отключване и заключване на шофьорската врата започна да работи когато си поиска. накрая ми се счупи магнита в помпата на централното. след смяната на вакум помпата всичко се оправи

Редактирано от lokva
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не се пуска от никакво микро ключе в бравата, а от една куха измишльотина със съчма в нея....

Точно... звука който се чуваше е като търкаляне на съчма в тръбичка.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 months later...

Здравейте колеги,

Сагата продължава. Смених бравата с работеща такава от друго Ауди и ... не светна нищо при мен. След връщането на другата кола, там всичко си работеше. Изглежда ще трябва да се рови в "комфорта". Някой спомена, че имало реле (може би), което отговаряло за угасването на светлините в багажника след определено време. Дали го има това животно и сменяемо ли е, защото ако го има и е изгоряло, може да се получи точно моя ефект - вчера всичко си работи, от днес - нищо.

Поздрави!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз имах същия проблем - оказаха се сухи спойки в плафона, свалих го препоих всички спойки и всичко си заспа, за всеки случай го направих и на другите плафони. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Привет,

На плафона, който е отгоре в багажника, му виждам ясно и двата входа. Съответно като там подам + (от един акумилатор в багажника) и -, воала - лампата светва. Това ме навежда на мисълта че проблемът не е в плафона. А и още нещо - и двата прекъснаха едновременно - единия ден светеха, на другия вече не. Не знам дали са паралелно или последователно свързани, сега се замислям, че трябва и това да проверя. Ако се окаже, че са последователни трябва да видя кой е първи и как приема и после как предава на втория. Във всеки случай, този отгоре сработва, когато му се подадат + и - директно на него.

Поздрави!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

фисб, извади си модула на централното и му презапои ВСИЧКИ спойки по платката ( и изобщо де що видиш калай).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...