Jump to content

Загрява до 70 градуса???

NiksanA4

Recommended Posts

Здравейте, да се включа с въпрос за въпросният проблем. Прочетох темата и не намерих реление. Колата е Ауди А4 2.0 TDI 170hp B8 и след смяна на двата термостата, като основният е пробван с четири различни. Клапана който е зад двигателя също е сменен и няма оправяне. След един час на място вдига до 90гр., включва перката и при потегляне градусите спадат на 50-60 и НЯМА ОПРАВИЯ. Давайте идея какво да се сменя или прави, защото се изперпахме с предположения и опити и резултата е НУЛЕВ.IMG_1745.thumb.jpeg.d0279ad4d7bde6c0621b2703944634d2.jpeg

• Replies 231
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Колата автоматик ли е ?На живи данни гледай градусите,по табло не е точно,в темата мисля ,че споменаваха за автоматите 4-ти термостат. При мен след смяна на трите ,два термостата и един клапан нещата се оправиха,но......включва перка на първа степен чак на 104 градуса,втората степен не знам на колко,а стрелката си стои на 90гр. затова казах да гледаш на живи данни.Има осезаеми разлики.

• 1 month later...

Ако парното ти е на 25 градуса, няма как да загрее. Нафтата гори на ниска температура. Бензина е на 450 градуса на място и 600 в движение. Нафтата на място е  100-200 и 300-400 в движение.

• 2 weeks later...
  • 5 months later...

Няма термостат, който да попречи температурата на охладителната течност да достигне 90 градуса. Проблема е другаде - или в датчика, или в отчитания уред на таблото, по-вероятно в датчика.

• 1 month later...

Здравейте, да попитам и аз нещо. На бензинова Б8 1.8 CDHB 2009г. с ръчни скорости, има ли ги пак тези два и повече термостата или са само при дизеловите. В ЕТКА като гледам не ги виждам тези термостати за този модел, дава ми само този във водната помпа. Проблема ми е следния: смених водната помпа и почна да държи 83-85 градуса като е натоварен двигателя, а при спускане падат на 70-73. Помпата е HEPU P682 с алуминиев корпус и вътре беше с вграден термостат и датчик за температурата. Преди смяната стрелката заковаваше 90 и не мърдаше. Вдигаше бързо и държеше 96-98 градуса по компютър като съм я гледал. Мислех преди да сложим новата помпа да и прехвърля оригиналния датчик за температурата от старата оригинална помпа, но не го направих. Дали вградения термостат на Хепу не го бива или пък датчика. Четох в руски форум там споменават за някакъв студен термостат точно на тия алуминиеви помпи, нарочно да се слагат термостатати които отварят на 85-87 градуса. Оригиналния ми би трябвало да е на 95 градуса. Но дори и така да е според мен не трябва да има това колебание на темперартурата от 70 до 84-85, това са 10-15 градуса разлика.

Edited by acpa4o

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...