Jump to content

Проблем с високи обороти


DJ_EnerGy

Recommended Posts

Здравейте колеги ! Преди време като е запаля студена си дуржи високи обороти около няколко минути и след това си падат на 900, а като позагрееше и падаха под 900 и се опитваше да огасне. Свалих стъпковия мотор и го измих със бензин сега като е запаля пак задържа високи обороти, но като загрее не падат колата е със гас няма значение на какво гориво е пак са високи всеки си изказва мнението и опитах със друг стъпков мотор отново високи обороти 1900к . 2.0Е 113к.с. 3А мотор.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

дебитомера как е колега,може да провериш и ламб сонда,ако питаш мен,намери свестен сервиз,които да ти направят диагностика..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

има такава вероятност,не е сложно да го замериш,тука някъде из форума има написано как се измерва,но аз лично мисла че ако той е проблем,ще имаш и ядове със паленето,поне при мен така беше...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пробвай да откачиш буксата на моторчето и виж как ще реагира. също така трябва да се замери положението на дросела до като колата работи. потенциометъра на дросела

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тогава премери потенциометъра на клапата на инжекциона. На главата на инжекциона се намира. Букса 3 жици трябва да са, на средната мисля но не знам точно колко волта трабва да покаже при теб. Стойностите са под 5 волта но не знам точно колко на празен ход.

Откачи ли буксата от моторчето за празния ход докато работи колата да видиш как ще реагира

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами днес взех стъпков мотор втора употреба като беше загряла към 85 градуса ( по уред ) си гътна оборотите на 850 и двигателя заспа не го бях чувал толкова тих до сега, но след това пак вдигна на 1900 после си ги свали вече не знам какво да я правя синия температурен датчик е сменен преди 3 години със някакъв от евро 07, но старият си е оригинален на бош и като го меря си работи в момента се колебая дали да не го върна него и тогава да гледам какво се случва. НО това би трябвало да го прави само на бензин или и на гас ще ми го прави ако е от него ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...