Jump to content

PoMaHTuKyC

Recommended Posts

И така колеги. Имам мега големия проблем :)

Сложих си RNS-C ( За тези, които не знаят - това е навигацията с малкия и регулируем дисплей и няма CANBUS, RNS-D e същата, но за дисплея на таблото иска TMC( тмц ) модул, през който да минава CANBUS -а). Имам автомат, мултиволан и управлението ( двойното реле под таблото, J487 се води в ELSA по схемите и part N 4B0907487J с номер 619)

 

Проблема е следния... таблото ми е стария модел с аналоговия часовник и съответно без CANBUS. Навигацията също е без CANBUS. Проблем между двете няма - изписва си на дисплея всичко... ОБАЧЕ !!!! Мулти волана не иска да работи !!!

Естествено, вързал съм всичко както и където трябва и след 3 часа търсене в Google стигнах до извода, че ми трябва стария модел реле, с вероятен номер 4B0907487H (618)

 

Главния въпрос е... Някой може ли да ми потвърди/погледне на личния си автомобил, номерчето на това реле И въобще съществува ли такъв вариант реле, което да комуникира по трите кабела, а не по CANBUS И да има типтроник. Някой по запознат с тези реленца/модули ми трябва. Знам, че съществува реле от стария модел (по три кабела) но не съм сигурен, че включва и типтроник, а волана ми има типтроник. Нямам достатъчно писти по лентовия кабел за да пусна типтроника отделно.

 

ПС. Отделно имам и друг проблем с реленцето. Явно иска да има връзка с друг CANBUS модул за да се събужда, инъче седи заспало и не се активира, което съответно води до липса на връзка с VCDS-a. Навътре по платката намерих стабилизатора за 5 волта и когато подавам успявам да се свържа, но след секунди ми разпада връзката (явно си чака ресет от процесора, който пък явно иска връзка по CAN с някой друг за да се събуди... |True or False| ?

Редактирано от PoMaHTuKyC
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

И така ... по последни данни ми трябва реленцето с буква G  (4B0907487G). Ако някой има такова, моля нека да се свърже с мен на Лично С. Благодаря предварително!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 years later...

Имам същия проблем дайте решение на проблема! Колата ми е преди фейса а сложих този волан и не иска да работи! 

Screenshot_20190424_203521_com.facebook.katana.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...