Jump to content

Рейка само тропа, а не капе?


nurv

Recommended Posts

Рециклираха ми преди седмица рейката- 150лв,труд за сваляне и поставяне 100лв!!При мене капеше леко,докато в един момент шурна през тампоните и край....Маслото събрала 1 л ,но е 3см над максимума-не знам дали пречи това??

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изважда се от страната на шофьора със завъртане,неприятни гайки на маркучите,а за завиване кошмар особено едната, после наливам течност,въртиш на място 2 -3 пъти,палиш и гаси почти веднага,доливаш,побере ли повече от половин шише палиш доливаш и си свиркаш.На Б6 капачката натиска цедката, паленията на мотора само на завита капачка, проверката за ниво на загасен мотор.Имам вече едно казанче за дисекция с паднала цедка.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега, преди да предприемеш нещо по рейката, провери си десния тампон на дв. От личен опит. Смених цялата предница дори и тампоните на ст. щанга включително и вътрешните накрайници и тампоните на амортесвьорите и продължаваше да тропа. Лакализирах проблема след смяната на тампоните на дв. Бяха се разпаднали. От тогава никакво тропане. Колегата който ти каза, че рейката ти е последна грижа е прав. Успех.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря ти много за това мнение! Десният тампон е сдал багажа и в петък съм си запазил час за смяна. Честно казано това моето тропане едва ли е от там, но ще го сменя. Така или иначе е изпуснал.

Редактирано от nurv
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

Добрееее,да се вкл и аз.И при мен го има това тропане а предницата е уж чисто нова.Като купих колата я закачих на вагком и ми даде някаква грешка по тампон на двигателя-че е останал втрърден или мек не помня,но най вероятно и при мен ще се окаже това проблема.Въпроса ми къмколега автор на темата е-ти такъв тампон ли сменя който се втрърдява и омеква или не и колко пари го купи?Да знам какво ме очаква

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Има маркер на самият тампон. Не съм майстор, но доколкото разбрах даже има течност в него и моят беше изпуснал дори (зелена е течността). Иначе аз взех тампон Lemforder около 130 лева беше. Цените започват от около 50 лева за Topran до 240 лева оригинален от Порше.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И при мен тропаше без течове, особено при малки неравности и имаше свободен ход / луфт - при по-висока скорост (над 90) трябваше постоянно да се балансира с волана, много неприятно. Натегнаха я леко, но проблема остана. Диагнозата - износен гребен и опорни втулки - тотал щета.

Взех една от VW Passat b5 (ZF 8D1422052B) и работата заспа - никакво трополене и луфтове, волана супер лек. Тази, която извадих от колата беше 4B1422065G с дължина 1060 mm с вътрешните накрайници, а от пасата - 1020 mm, но това не е проблем. Разликата се обра с външните накрайници.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...