Jump to content

Audi A6C5 1.8T смяна брава дясна предна врата.


pirata71

Recommended Posts

Колеги,от няколко месеца чета тук и много съм доволен от информацията,която получавам.Затова реших да споделя как се сменя брава на дясна пасажерска врата,заради обичайният проблем със микрета.Доста се чудих дали сам да разглобявам или да ходя при майстор,но се престраших и се оказа ,че когато бавничко и с акъл го правиш се получава!!Досега ме спираше това ,че цялата рамка си мислях ,че трябва да се извади заедно със стъклото,но се оказа ,че няма нужда!!!

 

                                               

  • Най напред двата проблемни болта,които не се развиха нормално и се наложи да си разпробия 3-4 мм ,по този начин,от жегата и с клещи с второ рамо се разхлабиха.Едва тогава почнах да махам кората,а болтовете оставих за накрая,но вече знаех ,че там няма има изненада!!
  •  20160407_125056.jpg
  • 20160407_125223.jpgДвете винтчета се развиват
  • 20160407_125242.jpgСледва копчето за прозореца
  • 20160407_125405.jpgВ отворчето с малка отверка само се бута щипката
  • 20160407_125421.jpgВадим бутона,буксата разкачаме,дърпаме кората нагоре и Откачаме жилото на вътрешната дръжка
  • Останаха още 3 букси ,откопчаваме от държачите и си разкачаме.Тука няма изненади,няма как да ги объркаме после,всяка си е различна и си влиза където трябва.20160407_125657.jpg20160407_125810.jpg                                                                                                                                                                           Вече можем да извадим внимателно кората и ето вратата как изглежда20160407_130223.jpg                    Двата болта ,които държат ключалката не са ни проблемни вече,знаем ,че са готови,жилото на вътрешната дръжка е откачено,но трябва да откачим лостчето хванато за механизма на външната дръжка.Ако извадим рамката със стъклото ще стане лесно,но може и без да се вади20160407_132401.jpg    С по голяма и дълга отверка натискаме тази контра,която слиза надолу и виждаме лосчето ,което някакси трябва да извадим от леглото му.Аз не успях преди да развия двата болта ,които разпробих,бравата падна малко надолу и се отвори място да бръкна с по малка отверка за да освободя лостчето  20160407_132422.jpg  Тази букса не помръдна на лекия ми опит да я разкопчея и затова когато измъкнах бравата,която излезе много лесно(има достатъчно място) Я ЗАВЪРТЯХ и видях,че от вътрешната страна с малка отверка да подпъхна за да освободи и да излезе!!!!!20160407_133456.jpg20160407_133754.jpg20160407_134202.jpg Прехвърлих жилото и лостчето на новата брава и по обратният ред сглобих.Използвах старите леко разпробити болтове,но ако искате си ги сменете с нови .Аз просто със дрелката и със същото свредло си напънах малко да стегнат!!!Бравата купена от морга сменена.Проблема ми не се реши за съжаление.При отваряне на вратата не светват плафони купе,осветление под жабката,осветление на самата врата.Четох във форума за а4 има информация,но за а6 буксата на бравата не знам кои пинове да окъся за да тествам къде е проблема.Предният ден на задна дясна врата извърших същата процедура и там нещата се решиха.Всичко си проработи след смяна на бравата!!!   

20160407_130234.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Разбира се ,че от майстор има нужда,защото и те хляб трябва да ядат,но гледам да си спестя поне малко парични знаци:)))За  4 месеца съм ги нахранил за над 2500лв.Останаха още куп неща за правене и гледам такива дреболии сам да си ги оправям.Нали това е идеята на тези форуми-да получим информация как в домашна обстановка да си свършим малки дребни ремонти.Че не светели вратите едва ли е проблем,който е на 1 място!!!Колата имаше проблеми и във четирите врати.Шофьорска врата плаче за смяна на водачи на стъклото,задна лява пък въобще не сваля и вдига стъклото с никой бутон,предна дясна,която описах не реагира не пали осветление и задна дясна единствено успях да поправя със смяна брава!!!

  Самата смяна вчера ми отне 1 час време и бе направена ей така от интерес дали ще се получи.Бравите купени на символична цена от морга.Сега мисля да махна кората за 3 мин и да откача буксата.Питам се ,на кои пинове да сложа мостчета да видя нещо дали ще пресветне.Примерно 1и2 плафон,2и3 осветление и така....Светне ли нещо, ще знам ,че проблема е във бравата и почвам разглобяването и за да стигна микретата.Ако ли не, продължавам веднага с проверка кабелите в маншона,после проверка слаби връзки комфорт модула.....Както писах по горе 3 врати имам за разглобяване и ако не мога сам естествено ще се ходи на майстор!!!!!

rsz_20160408_114642.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е па нема нов елемент  .ако имаше нова брава от некъде да  бих я сложил.Ти четеш ли изобщо какво пиша??????На задна врата си тръгна идеално,ама на предната йок:)Ай като не знаеш  и не си чак да помогнеш не се обаждай:)

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нов елемент има и струва 6-7лв,в нашия форум не знам дали някой предлага при братовчедите VW има със сигурност.

Редактирано от Angelpleven
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пич ,шанса да си купиш от морга работеща брава е 50 на 50,а шанса да умре работещата в рамките на следващите няколко месеца е същия.Послушай колегата и си смени само микретата,след което правиш проба и ако не работи отново,отваряш бравата и припояваш вътре спойките.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Алексиев напълно си прав.В случая двете брави ми ги подариха с куп други части и разбира се ,че това което следва е точно това ,което си написал.Отремонтиране на двете извадени брави,смяна микрета.За задна вече знам ,че проблема е точно такъв,резервната си тръгна перфектно.Друг е въпроса ,колко ще работи!!!Идеята на моя пост е ,че бравите могат да се извадят без да се налага изваждане на цялата рамка със стъклото.Цялата рамка на вратата ще вадя на предна лява,заради смяна водачи на стъклото.Има един майстор във Варна-Бай Марин-жилото му викат.Инвалид е човека,трудно подвижен,но е голям майстор.Работи в гараж в Трошево,.Има си водачи човека за всякакви автомобили,но трябва да му занеса разглобена рамката.Искаше ми се да окъся пиновете на буксата на бравата,но без информация от електричар не смея,да не изгоря нещо.....

     

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Кой бил в час, кой не... Не слагай брава втора ръка! Не си струва хамалогията по разглабянето. Микрета се продават на доста места, ако искаш мога да ти дам линк от продавалник. На предната кола ги сменявах. На 5та врата не е като на другите врати доколкото си спомням.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Разглобява се по този клип,като има разлика накрая.Нашите на ауди са с щипки и не се вади пружината(кривата на тел подобна),а се откопчават щипките.Те са две пласмасови ще ги намерите лесно.Имам  снимки,но лимита ми свърши за качване на файлове.Разглобяването е безпроблемно,няма как да се разхвърчат разни елементи и да не може после да се сглоби:))))))На първа снимка е показана метална щипка,която откопчавате и под нея се намира микро ключето20160410_150712.jpgПри мен едното микре е изправно,другото е счупено.Ексцентрика ми е лошо надран и затваря веригата постоянно на предна лява брава .Снимките са на двете микро ключета на двете брави,задната ми ,която подмених се оказа счупено микре,а на предната микрето е здраво с нарушена изолация проти в прах и влага.Самото микре си работи перфектно!!!Това означава,че явно плафони и осветление са светели и при затворена врата дълго време,което е наложило някой малоумник да прекъсне веригата някъде другаде...........Ще се търси....20160410_151005.jpg20160410_153644.jpg20160410_155345.jpg 

Редактирано от pirata71
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Понеже и аз имам същия проблем, който искам да разреша много силно. Искам да попитам дали съм разбрал правилно. Въпросните микрета са тези ключета с цъкащо бутонче, които се намират в бравата и висят на син и червен кабел? Не е удачно да се смени цялата брава с друга втора ръка, а да се вземе ново ключе и да се смени това в нашата брава? И всичко би трябвало да е ОК?

ПС. До колегите, които казаха, че това ключе може да се вземе от форума или продавалник, може ли да ви помоля за линкове защото ми трябват две? И различни ли са при различните модели и години? На мен ми трябва за A6 C5 99г?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

http://olx.bg/i2/ad/mikro-klyuche-ta-za-levi-i-desni-vrati-na-vag-avtomobili-ID5sFMs.html#:69a0894534

 

Заповядай колега. Има значение за лява и дясна врата, на 5-тата врата е друго микрето. До колкото знам няма значение годината(поне на 3 коли с различни години и марки съм сменял и са били еднакви).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря колега! 

Тези изглеждат доста различно от тези на клипчето по-горе и от тези от снимките на колегата (който ако не се лъже също кара C5). Май е по-вероятно да са тези - http://olx.bg/ad/mikro-klyuche-burgess-za-dyasna-vrata-vag-vw-seat-skoda-ID5FqtQ.html#0146d6bdd7 Какво ще кажете?

ПС. Странното е, че на тази обява пише " за дясна врата", а на мен ми трябва за шофьорската, дали това значи, че на всички врати са различн и първо трябва да разглобя да го видя и след това да поръчам?

Редактирано от mitko.be
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На 19/04/2016 at 6:59, mitko.be написа:

Цитиране на предходно мнение! 

Да,тези са ключетата колега! Човека има и за дясна врата .

Редактирано от VBI
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Микретата които съм ти показал са същите. Просто нямат запоени кабели и трябва да се махне металната пластинка което е елементарно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На 19/04/2016 at 20:52, TiL написа:

Цитиране на предходно мнение! 

Като принцип на действие най-вероятно са. Но имат няколко разлики по външния вид и тъй като не съм се захващал с тази манипулация се чудя дали по-евтините ще ми свършат работа, че нещо 17лв за такова ключе....... Тези от линка на колегата TiL имат по-голяма "пъпка", някакви пинчета от долната странта и двете стърчащи коносовидни пластмаси (където на оригиналното са бели, а на другите черни) изглеждат по-дълги и по-разделечени. Ако служат за захващане или закрепяне да не се получи така, че да не стане работата?

Редактирано от VBI
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ми вземи си и от двата вида и пробвай. Аз преди две години слагах подобни микрета от по 6лв/бр. С поялника разтапях въпросните крачета в горния край и ги сплесквах за да се захванат.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 months later...

Ето това са точните ключета: http://olx.bg/ad/mikroklyuche-za-vrati-bravi-bagazhnik-vw-audi-skoda-seat-vag-mikro-ID4XXCA.html

Не изглеждат като оригиналните но вършат даже по-добра работа от тях. Не махайте металното лостче, то предпазва пъпката от износване.

Слагал съм ги много пъти, до сега не съм имал проблеми.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 year later...

Колеги и аз да попитам нещо. При мен като отключа колата и отоаря шофьорската врата и след това я затворя след известно време колата се самозаключва. Все едно не ми отчита че вратата е била отворена, но пък плафоните като отворя вратата светват. Възможно ли е това да е от микрето или е от нещо друго.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При мойта като отключа и отворя вратата и си сядам затварям и ако не дам на контакт май около минута и се заключва сама.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не нямам аларма,мисля че има такава кодировка за сигурност май която искам да махна но не ми се занимава,свиква се :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...