Jump to content

Кой датчик къде е - моля за схема


Marg

Recommended Posts

Здравейте, някой има ли схема на определен датчик къде е и за какво служи. В случая конкретно ме интересува къде ми е датчика за климатика. Колата е ауди 80, б4, 1993г . Перките отпред на радиатора се въртят само като дам на контакт (още преди да запаля даже). Махнах температурния датчик - онзи с трите крачета за бързо и бавно въртене, но перката върти, махнах и онзи синия датчик до него - перката пак си върти. (После си ги сложих естествено). Махнах и релетата за радиатора от кутията при бушоните и пак си върти перката. Та имам съмнение, че може би и  климатика може да е нещо виновен, та като за начало къде ми е датчика за климатика? Или друг съвет какво да търся, моля,? И по принцип ми се иска да си знам кой датчик за какво е.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ехааа,VBI в друга тема казва, че е в долен десен ъгъл на радиатора. Супер, благодаря на човека, и все пак ако някой има схема с датчици, ще се радвам да я сподели. А ако се окаже, че не е виновен датчика за климатика за въртенето на перките, възможно ли е термостата да е виновен - да пробвам ли и него да вадя?

 

Редактирано от Marg
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 Аз скоро имах същият проблем и се оказа датчика в долният десен ъгъл на радиатора.Друга възможност би могло да бъде реле,а термостата засега не го закачай.

 

Редактирано от ogi65
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

колега когато въртят перките изключи тоя датчик на радиатора долу ляво или дясно зависи от модела,  на коя скорост въртят перките  

 

Редактирано от аутоюнион
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 weeks later...
Публикувано (Редактирано)

Много ви благодаря за отговора, пробвах както казахте да махна онзи датчик долу на радиатора и перките спряха, та като смених този същия датчик, вече перката се включват само като загрее - перфектна е :) А релетата ги бях махала и едни датчици нагоре които се виждат на един фланец и при които като ги махна не ми показва грдусите също ги махах, но и с тях и без тях си се въртеше, а тоя датчик там долу на радиатора даже не го бях видяла. Много благодаря за разяснението , и  съм доволна и щастлива ;)

Редактирано от Marg
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 months later...

Здравейте, къде ми се намира датчика за скоростта (ауди 80 б4)? Спря да ми показва скоростта на движение, та реках да прочистя жичките от таблото, уш да направи по хубав контакт, и се показа за малко положителна скорост и пак се загуби, та се чудя дали таблото е виновно или датчика или нещо друго...

Редактирано от Marg
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Датчика е закачен отстрани на диференциала от страна на шофьора - малко над полуоската, зачисти му куплунга и може да се оправи. Достига се като отвориш предния капак.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...