Jump to content

Неизвестен проблем.


Prytan

Recommended Posts

Здравейте. Току що се регистрирах, и съжелявам ако не съм пуснал темата на правилното място просто вече ме гонят нервите. Става въпрос за audi 80 b4 quattro от 1991г.  Всичко започна на 31 декември вечерта, когато паркирах колата отстрани блока. Заваляха снегове и няколко дена си седеше, докато на 4 януари реших да я припаля. Еми нямах успех и когато вдигнах капака беше пълно със сняг. Почистих добре и ми се стори че акумулатора не подава достатъчно ток, затова го свалих и заредих и оставих за кратко на топло докато температурите се оправят. Сложих го след време и пак същото, само върти опитва се да запали , но не може. Най-различни майстори я гледаха, един казваше че нямало искра, друг че не подавало бензин, трети не знам си какво. Накрая един каза че всичко това е наред и проблема бил от механичната инжекция, но не можел да я оправи защото поправката и щяло да излезе колкото цената на целия автомобил. Дали проблема наистина е от там, нз но вече 4 месеца колата само обикаля по сервизи и никой не може да направи нищо, а няма как да я дам на металекса за някакви 400-500 лв при положение че е взета на по-голяма цена. Надявам се някой който знае от какво може да е проблема, или човек във Варна който разбира от това да ми помогне защото просто искам да се подкара на нещо тази коя и да я махна защото само проблеми имам с нея.

 

П.С На газ също не пали.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако както са ти казали проблема бил само в инжекциона можеш да пробваш следното - махаш гофрата сваляш клапата с едно ключе 10 и затваряш по обратния ред , пробваш дали ще запали на газ ако пак неще вземи една газова бутилка с маркуч който пъхаш в въздушния филтър и бутилката до теб на другата седалка . Почваш да въртиш и леко да развиваш крана на газта и колата ще припали или направо запали . Ако запали ,а би трябвало ако само инжекциона не е в ред , натройваш си изпарителя и я караш само на газ и това е . Аз използвам този метод при вече изчерпани варианти както е при теб и реално така можеш да запалиш почти всеки двигател .

П.п. Ако не си сигурен в това което правиш не го прави !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Попринцип бензин си впръсква, помпата си работи, а колата в момента беше при майсторите които ми казаха че уж проблема е от инжекцията. Тези дни трябва да реша къде ще я водя и пак да давам пари за платформа.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Какъв е кода на мотора- 7а NG KV ?

 

Почти съм сигурен че е прескочел зъб, преди години на предишната ни 80тка от навятия сняг в коша беше прескочил зъб. 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...