Jump to content

Питане на смяна на изтропал двигател 2.0 90 кс.


strakov_m

Recommended Posts

Вярната б4 се предаде миналата седмица на магистралата и сега дилемата е дали да и взема 500 лв и да се разделим или да дам 500 лв. и да я оправя . Търся двигател АБТ но в момента нещо не намирам ,но по-скоро имам питане за това какво друго освен гол двигател ако искам АБК  или 1.8ми ,1.6 ще ми трябва . Проекти 1.8т и т.н. не ме вълнуват изобщо , трябва до няколко дена да реша задачата . Благодаря предварително !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За АБК трудно, но не невъзможно. Но няма да е евтино. С такъв двигател съм и само за него мога да дам мнение. Кутия въздулен филтър, дебитомер, гофруран маркуч(които са дефицит) смукателен колектор, изпускателния може да е същия не съм сигурен, стъпков мотор, дюзи, компютъра сигурно е различен, разни датчици... доста неща и едва ли си заслужава. И едва ли е само това.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Публикувано (Редактирано)

Този двигател не искам да го почвам даже тропа много здраво от  долнището , я бутален болт я биела незнам точно, но има разни двигатели по 300 лв. ако намеря някой да го чуя и да го свалят . Нерви и време за ремонт на двигателя нямам искам някой работещ да намеря давам 150 лв да ми го сменят и колкото изкара .

Редактирано от strakov_m
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз си избрах АБФ - цял Голф 3 се взима за 1000 лв. и после си връщаш половината и повече пари. Преди време имаше един двигател от Г60 (не му знам кода) за 500 лв. със всичко за садене - Дигифант е инжекциона и при него и би трябвало да имаш добра тяга в ниските. Пак ще ти трябват някакви допълнителни железа си мисля дори цял комплект да вземеш. За АБК е безмислено да присаждаш защото повечето вече са изморени и пак трябва ремонт. Не че тия дето ги посочих са в топ кондиция, но поне са малко по-живи като мощност от АБК :)


 

Офтопик: На 80-тките може ли да се захване за кутията 2.3 V5 от Голф 4, Пасат или Бора?

 

Редактирано от Sklepi
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колата е вече "хибрид" само газ метан , бензинов резервоар изобщо няма . Така че какво и да се насади само газ метан с плочка и това е изобщо за каране на бензин не говоря . Купето вътре е буквално без забелжка и за това не ми се ще да я мачкам на скрап . Абт ще се сложи за 1 ден за всички друго трябва периферия , цял двигател с колектори и периферия ще легне дебело . 1.8 моно от б3 няма ли да пасне всичко ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Двигателя е на около 350 000 км от който 10 000км на газ и 50000 км на метан.За сега нямам особенно развитие по двигателя, АБТ не съм намерил още и търся .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

колега , щом караш на газ само мисля ,че какъвто двигател да сложиш  ще върви.  днеска гледах в олх и базара има много ударени и др. който се продават на части, пробвай там

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...