Jump to content

Модул за парктроника - дефектен


Nerezanov

Recommended Posts

А защо да знаем? ;)

Аз съм забравил и как се кара кола без серво и без автоматичен смукач... ама някак никак не ми тежи ;) 

 

Шегата настрана - не бих купил кола в днешно време без заден парктроник. Камера отзад безспорно го допълва и надгражда, но не го замества в никакъв случай. 

 

П.с. "Обикновена" кола се паркира по абсолютно същия начин - караш назад докато чуеш неприятен звук. Това значи, че е трябвало да спреш преди малко. :hilezh:

Редактирано от Moonland
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 69
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Парктроноците вече са на мястото си,остава тънката част по свързването.Кабела с буксата който трябва да стои отвън при демонтирането на бронята го вкарах в купето,след като се свърже ще го изкарам.Вътре нещата стоят така-буксата с инсталацията,модула с двата излизащи кабела от него и зумер.За двата кабела от модула трябват ли ми други букси?

20160624_235644_resized.jpg

20160624_220145_resized.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сега вече, трябва да вземеш захранване и да се хванеш за CAN-a. А също така и да свържеш сензорите. Нищо сложно. На предната страница съм дал ел. схемите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Парктроника вече работи:razz:.Оказа се че кабелите към които трябва да се свърже са отпред,а не отзад както си мислех.Пуснахме окабеляването,а зумера го поставих отпред под волана.Започва да издава насачен сигнал от около 1.20 от стена,а на около 25 см сигнала става постоянен-непрекъснат.

20160629_204427.jpg

20160629_185058.jpg

 

20160629_185110.jpg

20160629_194413.jpg

20160629_202500-1.jpg

Редактирано от joro09
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Браво! Честито!

Но защо зумера е отпред? Някак е нелогично - вниманието на шофьора е насочено назад, погледа и сетивата са насочени назад... А да пищи отпред? Защо не го сложи на фабричното си му място, още повече така или иначе тази кора е била махната за контролера?

Или сега и контролерът е отпред!?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря!Контролера е отзад,като на последната снимка.Беше вързан отпред само за проба.Най лесно е ако реша да изместя зумера отзад,отпред се чува по ясно.В комбинация с преден парктроник наистина мястото му е отзад.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отзад се чува чудесно, още повече, че можеш да регулираш силата от таблото...

Не е болка за умиране, но логичното му място си е отзад :) иначе все едно да гледаш телевизия напред а звукът да идва отзад :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 5 months later...

Здравейте колеги,

свършили сте страхотна работа и искам да Ви поздравя ! Направо ми правите живота 100 пъти по-лесен!

Ако знаете от кога търся толкова много информация по тази тема....

Аз имам A3 8P с RNS-E

Така, това което искам е да имам парктроник с изообразяване на графична средна към Навигацията. Понеже нямам фабричен искам да си закупя всичките необходими части, които вече сте описали по-горе. Много Ви благодаря.

Имам въпрос. 

1. Възможно ли е на А3 8P да се изообрази графична среда на парктроника към RNS-E 

2. Може ли някой да ми помогне в намирането на частите ?

3. към Жоро09 - Колега, колко ти излезе цялата работа? Сега при теб вижда ли се на графична среда ? Звуковата сигнализация свързана ли е по някакъв начин с централната звукова система (фабрично когато парктроника започва да писука, музиката спира) Тоест, изпълняват се няколко процеса.

4. Ще съм ви благодарен... това е едното от двете неща, които искам да направя за своята кола и ако ми помогнете наистина ще съм ви изключително благодарен.... много ми е трудно и не срещам съмишленици освен вас. Аз съм от Варна.

$_57 (3).JPG

$_57 (6).JPG

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

1.Мисля че при теб няма да има проблем с графичното изображение,даже и камера може да добавиш.

2.Във Варна има морга с цяло ауди като твоето със всичко което ти трябва.Преди месец взех от него плафони,всичко стоеше.На мен датчиците и модула не ми вършеха работа,взех само буксите които влизат в модула,защото моято кола е фейслифт и всичко е различно.

3.Модула го взех от Шумен за 80,датчици и инсталация от София за около 200,за буксите от Варна,не ми искаха пари,почерпих.Зумера нов в Порше Варна беше 35лв,капачки за датчиците и сиви "О" пръстени около 10на лв.(Ако ти трябва нещо ще се обадиш,там ползвам добри отстъпки).При мен се получи така че се наложи да сменян задната броня по щета(удариха ме)и направо си поръчах такава с отвори за парктроници.Ти ако вземаш датчиците те са с държачи залепени за бронята,ще има кажеш да ти ги свалят.Може да видиш и точно местата където се слагат.Ако не ти се занимава с разпробиване вариант е и да се разбереш да вземеш цялата броня и да оставиш твоята,онази също е черна,ама ще иска боя.

При мен при включване на задна се активира парктроника и сигнализацията е от зумера,аудиото ми не подържа такива функции.На дисплея на таблото има меню откъдето може да се регулира звука и силата му.

 

20160629_204527.jpg

Редактирано от joro09
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Супер си, моля ти се... остави ми един телефон, ако си от Варна... пак голям късмет ще извадя :) направо днес, страхотни новини!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Накратко:

- графично изображение е възможно само при пълен, 8-канален парктроник (т.е. преден и заден).

- има опция при RNS-E силата на музиката/звука да се намалява автоматично при включване на задна в полза на звука от парктроника. При преден парктроник няма как да стане.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За съжаление камерата и оптичният парктроник са налични за RNS-E след 2010, а твойто не е такова. Частите също са доста. Цената с ново RNS-E ще надхвърли 2000 лева. 

Редактирано от daplayah
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сигурен ли си, защото преди и аз се интересувах от тази модификация и не намерих информация която да потвърждава твърдението ти. Въпросният parking aid модул е наличен едва в facelift-овите модели, а те вече са с RNS-E 193. То е с по-мощен процесор, по-висока резолюция и редица други разлики. Следователно и различен firmware.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Могат и на 192, т.е. преди 2010. Така или иначе камера за А3 от завода никога не е имало. От това не могат да се вадят изводи.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

Сега гледах една тема за камера за задно виждане и попаднах на това. Целият комлект нужен за оптичен парктроник, на цена от 1800 лв. В самото описание също пише, че е съвместим само с RNS-E 193.

 

И за да завършим темата, камерата обаче се оказва, че е съвместима и с 192. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...