Jump to content

Ауди А3 1.6 Проблем с оборотите.


hrmariann

Recommended Posts

Здравейте колеги, имам Ауди А3 1.6 от доста време и отдавна си го прави този проблем с играенето на оборотите (варират между 1200 и 700). Проблемът рядко се появява, но като се появи може да ми скъса всички нерви. Случва се и колата да угасне от резкия спад на оборотите. Колата е водена в сервиз, казаха ми, че нищо й няма, но реално е така. Казах им да почистят дросел клапата, но ефект нямаше. Наскоро забелязах, че проблемът се появява само когато колата е дигнала градус и съм под наклон. След въпросен наклон почват да ми играят оборотите и някой път се чуди при подаване на газ дали да тръгне, само когато играят оборотите го прави това. Какъв може да е моят проблем според вас? Четох няколко варианта като датчик на оборотите или смяна на дросел клапата, но да си купя клапа, да я сменя и да не се оправи, някак си не ми се рискува. Затова, ако някой има идеи ще съм много благодарен. Лека вечер. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отвори черното капаче на дросела и много внимателно огледай зъбните колела за счупени или износени зъби.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря колега, при първа възможност ще погледна, а иначе виждам, че си от Варна, по принцип ако всичко е наред на дросел клапата, знаеш ли някой специалист който да познава болките на този мотор и точно за този проблем  дали има някой който може да ми обърне внимание и да знае какво да гледа?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мисълта ми беше дали го прави само на газ но разбрах че и на бензин ти го прави защото при мен го прави по някога на газ когато е много топло времето а като мина на бензин го няма този проблем но при мен е бедна сместа на газ 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Виж дали не смуче вуздух от някъде

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

Гарнитурата на колекторите.....Рядко може и датчика на температурата да дава грешна информация и екуто да се шашка каква смес да подава....закачи я на ваг ком в движение и гледак живи данни.

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И на бензин го прави засякох го това като ми играеха оборотите, изгасих колата, върнах се и като я запалих (пали на бензин) си играеха оборотите от одеве. За смученето на въздух - като я гледаха уж да ми кажат какво й има, имах само скъсан маркуч на дебитометъра и го сменихме, но е възможно да смуче отнякъде въздух, ама пък да го прави само като е под наклон това ми е странното. Това за датчика на температурата съм чувал такива неща, но за него съм 0, трябва явно наистина да я закача докато е в движение. п.с Ако има колега от Варна който разбира нещата нека се отзове на помощ ако може, всичко си заплащам. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте колеги, споделям това видео което направих, за да изразите мнение относно проблема. Дали е заминала дросел клапата? Често когато почнат така да играят оборотите има загуба на мощност, при натискане на педала до долу липсва мощност за ускорение. Ето го и видеото : https://sendvid.com/r2u7q9j0

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отвори черното капаче на дросела и огледай зъбчатките да няма износени, също и пистите на потенциометрите не забражяи да премериш микро ключето то също може да ти шашка оборотите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 year later...

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...